Ilona

maanantai 11. kesäkuuta 2012

Sateinen kurssipäivä

Todella tympiä päivä ollut tänään! Ja lyhyt jokseenkin.. Ensinnäkin nukuin kahteentoista saakka ja sitten vielä torkuin jonnekin puoli yhteen asti (tässäkin siis syytä, miksi päivä on tuntunut niin lyhyeltä).. Uni maittoi eilisen Tuuri-päivän jälkeen mukavasti. Toiseksi; tänään on sadellut pitkin päivää - välillä on vettä tullut kuin saavista kaataen.. Näiltä osin siis tympeä päivä. Klo 19 alkaneella kurssilla tosin oli mukavaa sateesta huolimatta.
Päivällä ei olla tehty Awan kanssa mitään erikoisempaa, joten hypätään suoraan iltaan ja neljänteen kurssikertaan. Lähdettiin kotoa joskus vartin yli kuusi ajelemaan ja ajattelin, että saadaan ehkä treenata ilman kastumista.. Turha luulo, sillä mitä lähemmäs Seinäjokea ajelin, sitä enemmän alkoi satamaan vettä.. Oltiin treenipaikalla kellon ollessa noin 18:50. Ei paljon huvittanut nousta lämpöisestä autosta kylmään vesisateeseen, joten istuskeltiin ja odoteltiin autossa niin kauan, että alkoi muitakin ilmestymään paikalle. Vähitellen porukka alkoi kerääntymään ja ihan mukavasti meitä olikin, säästä huolimatta.

Treenailtiin aluksi pienen katoksen alla ja aloitettiin jälleen kontaktista. Sitten meille jaettiin pahviläpyskät ja naksuttimet, ja aina kun koira kosketti kuonollaan läpyskää, niin "naks" ja palkka. Tätä toistettiin muutaman kerran ja sitten siirryttiinkin parkkialueelle, kun sade hieman hellitti.
Parkkikselle tehtiin kuvitteelliset oviaukot ja opeteltiin sitä, että omistaja menee ensin ovesta ja koira vasta luvan saatuaan. Kotona Awa osaa tämän ihan hyvin, tässä se olikin ekalla kerralla hieman haastavampaa, koska eihän se oikeasti ovi ollut ja tilanne oli erilainen kuin mitä yleensä kotona kun ovesta mennään.. Kuitenkin sain Awan toisella ja kolmannella kerralla odottamaan ja vasta luvan saatuaan se tuli perässä.

Luoksetuloakin harjoiteltiin. Muut koirat odottivat rivissä ja siinä rivin edessä sitä luoksetuloa sitten harjoiteltiin. Tätä tehtiin kaksi toistoa. Otin remmin irti Awan valjaista ja sen tilalle vaihdettiin liina, josta ohjaaja piti kiinni, ettei koira lähde tulemaan luokse ennen aikojaan tai huitelemaan jonnekin muualle. Ekalla kerralla Awa tuli hienosti luokse ja sai kehuja tietenkin. Toisella kerralla se jäi vähän ihmettelemään hetkeksi "ai kutsuitko sä?", mutta lähti sitten tulemaan luo. Hieno tyttö :)
7.6.2012
Tämän jälkeen asetuttiin rinkiin ja siitä yksitellen lähdettiin kiertämään toisia koiria ja pidettiin kontaktia kävellessä. Sillä aikaa kun yksi kiersi, toiset pitivät omia koiriaan kontaktissa. Tämä meni kaikilla mahtavasti. Kaikilla pysyi koirat kontaktissa eikä kukaan yrittänyt rynnätä toisen koiran luo. Toki koirat ovat jo nähneet toisiaan neljä kertaa ja sitä myöten tottuneet toisiinsa ja luottavatkin toisiinsa sen verran, että tietävät, ettei kukaan yhtäkkiä ryntää luokse.. (Olipas jotenkin monimutkaisesti selitetty, mutta ymmärtänette pointin ^^')


Loppuun alettiin treenaamaan vielä perusasentoa. Awalle en oo sitä aiemmin juurikaan opettanut, joten nyt on korkea aika alkaa sitäkin treenaamaan! :) Pala palalta kootaan tuo liike kasaan. Hyvin Awa jo namin perässä vierelle tulikin. Siihen sitten pikkuhiljaa liittämään käskysanaa mukaan ja sitä istumistakin tietty.


Kuvia ei tältä päivältä ole, mutta laitoinpa tähän kuvan viime viikon torstailta, missä treenattiin paikallaoloa Linda ja Kurko häiriönä (joita Awa kuvassa vilkuileekin) ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti