Ilona

maanantai 12. marraskuuta 2012

Asuntolatesti

Olenpas ihan unohtanut kirjoitella siitä asuntolatestistä, mikä koirille koululla järjestettiin, että saadaan selville onko koirat sopivia koulun tarhalla aikaansa viettämään. (Tässä postauksessa lupailin nimittäin testistä kertoilla tarkemmin ;))
Testissä katsottiin vähän, että miten koirat käyttäytyy ja miten ne on hallinnassa (vai onko ollenkaan).


Ensin vuorossa oli Awa. Ensimmäisenä testissä piti kulkea viiden ihmisen ohi melko läheltä. Awa meni häntä heiluen tervehtimään. Siitä jatkettiin sitten kävelyä eteenpäin, ja vastaan tuli ensin ihminen kävellen, sitten hölkäten ja lopuksi koiran kanssa. Kävelijä ja hölkkääjä ohitettiin hyvin, ei ongelmaa. Koiran tullessa vastaan Awa hieman valpastui, mutta ei haukkunut (!!). Viimeisessä osiossa kiinnitettiin koira seinään ja itse mentiin koiran näkymättömiin. Sitten testin järjestäjä kävi koiran luona ja tuli takaisin. Tässä katsottiin miten koira käyttäytyy yksin jäädessään. Palautteeksi saatiin jotain tähän suuntaan: "hyvä, hyvin meni. Nurkan takana Awa oli vähän hämmentyneen oloinen, mutta ystävällisesti ja innoissaan kuitenkin tervehti".
Sitten olikin Hetan vuoro. Ihmiset tervehdittiin reippaasti häntä vispaten. Kävelijä ok, samoin hölkkääjä. Koiran nähdessään Hetakin valpastui ja hieman kiskoi koiran suuntaan, mutta muuten meni hyvin. Nurkan taakse yksin jäädessään oli myös rennosti. Keskittyi kuulemma vain enemmän maassa oleviin hajuihin kuin häntä lähestyneeseen ihmiseen ^^'
Sitten sama homma vielä kummankin hurttimuksen kanssa. Ihmisjoukon ohi ok, kävelijä & hölkkääjä ok. Koiralle piti sitten yhdessä vähän haukahdella pariin otteeseen, mut muuten meni hyvin.

Asuntolatesti siis läpäistiin ja täten koirat saivat koululta tarhapaikan :)


Tänään muuten rikottiin rajoja! Neidit saivat iltapalaksi naudanrustoluuta ja ekaa kertaa ne syötiin vierekkäin sulassa sovussa! Awa on tähän saakka murahdellut taikka varoitellut hampaitaan vilautellen, jos Heta on vahingossakin mennyt liian lähelle. On ne vierekkäin ennenkin raakaluita syöneet, mutta tämä kerta oli ensimmäinen, kun Awa ei sanonut Hetulle yhtään mitään! Huippua! :)

2 kommenttia:

  1. Hihi jahas yhdessä ollaan isoja koiria ja haukutaan ;) Hienoo ku ne söi sulassa sovussa vierekkäin! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ilman muuuuta ku toisesta saa tukea ja rohkasua ni tohtii vähä isotella! :') Jepjepjep! :)

      Poista