Ilona

perjantai 30. marraskuuta 2012

Pitäkää ne näppinne kurissa!

Näyttäis siltä, että pihalle tekis koiruuksien mieli.
Voi jumaleissön! AAAARGH....!! Että voikin ärsyttää! Hermoja kiristää eräs tyyppi, joka AINA, siis ihan joka helvetin kerta, kun olen ulkoiluttamassa koiria, syöksyy niiden kimppuun sanomatta mitään ja lupaakaan koirien paapomiseen sen kummemmin kyselemättä! Onko se niin perkeleen vaikeaa kysyä "saako koiria silittää?"..!? Ja se, että itse en ehdi koskaan sanoa mitään, kun tyyppi on jo koirien kimpussa. En ehdi kieltää. Järkytyn aina tuollaisesta käytöksestä.. Olen kyllä yleensä jatkanut vain matkaa niin nopeasti kuin vain olen saanut koirat raahattua jatkamaan myös. Nuo on niin sosiaalisia ihmisiä kohtaan.. Ihan hyvä, että ovat, mutta tässä tilanteessa välillä jopa toivoisin, että nuo haukkuis hulluna..! Vaikka eipä se haukkuminenkaan tätä kyseistä hyypiötä estä ryntäämästä koirien luo... -.-' Kauhea maanvaiva - tämä henkilö ja kaikki muutkin sellaiset, jotka eivät lupaa kysy!

Ja te jotka mahdollisesti mietitte, että miksi lupa koirien tervehtimiseen pitäisi kysyä vaikka koira on (vaikuttaa olevan) kiltti.. Niin ensinnäkin: se koira ei välttämättä ole kiltti, se ei välttämättä pidä vieraista ihmisistä vaikkei heti sitä osoittaisikaan haukkumalla, perääntymällä tai muutoin. Se voi olla epävarma eikä tiedäkään miten toimia vieraan ihmisen lähestyessä.
Toiseksi: koiran koulutus saattaa olla kesken/sitä juuri koulutetaan esim. siihen, että jokaisen ihmisen luokse ei säntäillä tms...!
Kolmanneksi: tykkäisitkö itse, jos joku rynnisi sanaakaan sanomatta ja mitään lupia kyselemättä hipelöimään autoasi tai vaikkapa nostamaan lapsesi syliinsä..? Aivan. Et varmastikaan.


Tämmöinen pieni avautuminen tähän kohtaan. Jonnekin tämäkin asia piti saada julki. Voi ärsytysketutusmaximus! Etten rumemmin sano.

10 kommenttia:

  1. Toi on niiiiiin ärsyttävää. Toinen on se et mummot ja muut kukkahattutädit kulkee pienten valkoisten fifiensä kans pitkällä flexillä ohitustilanteissa... huoh. Mulla ei onneks pahemmin oo tuota ongelmaa, et ihmiset tulis lupaa kysymättä rapsuttelee koiria, ennemmin ne kiertää hieman kauempaa ellei jopa sieltä ojan pohjan kautta ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huoh, totta.. JA meillä kun vielä(kin) treenaillaan näitä ohitustilanteitakin niin tuommoiset ei helpota asiaa yhtään..! Sellasiakin tulee vastaan jotka päästää koiransa yhtäkkiä haistelemaan vaikka aluksi näyttäs että menevät ohi lyhyellä remmillä, mutta ei kun ihan just kohdalla pitää sit päästää "annetaan niiden haistella niin tutustuvat".. Prkle ku ei niiden tarvi tutustua... Että mulla kiehuu nyt oikee totaalisesti :D Hah, joo, 'pelottavan' näköinen koira olis tässä tilanteessa hyvä. Ei kellää ois lainata? :D

      Poista
  2. Se on kyllä jännä miten tosi harva aikuinen tulee kysyneeks lupaa ennen kuin tulee lääppimään. Lapset kyllä osaa yleensä kysyä mut vanhemmille ei tuu mieleenkään vaikka ennemmin niiden luulis ymmärtävän et jos mun pentu koittaa säntäillä niiden luokse niin ei tee kovin hyvää et ne tulee palkitseen sen siitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näinpä juuri! Nyt ku aloin miettiä, niin kaikki ne lapset jotka on tulleet koirien luo, ovat tosiaan luvan siihen kysyneet. en nyt yhtäkkiä ainakaan muista tilannetta, missä lapsi olisi vain sännännyt rapsuttelemaan koiraa/koiria.. Ne on nuo aikuiset..

      Poista
  3. Lainaa Reetua pariks päiväks ;) vaikka en tiiä tajuaisko tuo vajakki niinkään "pelottavasta" koirasta ettei saa silittää.. Ei kyllä onneks ite oo viel tarvinnu tommosee törmätä mut uskon ettei syyttä kiehu yli!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :DD Joo, pitäis varmaan lainata ja kokeilla! >:)

      Poista
  4. Jotkut koirat tarvitsevat tilaa, harmi kun ulkopuoliset eivät sitä tajua. Tiedetäänkö teidän suunnalla keltaisesta nauhasta? Suosittelen levittämään tietoa, jos ei tiedetä. Yllätyin itse jokunen aika sitten, kun kävin selittämään keltaisesta nauhasta ja sain pitkiä katseita.. :D
    http://www.gulahund.se/default_fi.asp

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu tiedetään, tai siis minä tiedän ainakin. Mutta uskoisin että juuri tämä kyseinen tyyppi ei tiedä. Ja on varmaan yleistä ettei siitä täällä päin kovin moni muukaan tiedä, koska siitä ei puhuta.. Hmm, pitäisiköhän ottaa ja tulostaa ko. teksti ja viedä kauppojen ilmoitustauluille sekä tiputella muutamaan postilaatikkoon >:D

      Poista
    2. Suosittelen lämpimästi tuota tulostusta ja lappujen kiinnitystä ilmoitustauluille! On ollut itselläkin ajatuksena valmistella myös naapurusto oman koiran tuloon tulostamalla ja kiinnittämällä ilmoitustauluille lappuja tuosta keltainen nauha -jutusta.. :D

      Poista
    3. Noni, naapuruston postilaatikoihin tiputeltu lappusia ja parin kaupan ilmoitustaulullekin vein, siitä on hyvä aloittaa ;)

      Poista