Ilona

sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Awan suku

Eräänä päivänä aloin tutkimaan Awan emän (Ruskohangen Jade) taustoja tarkemmin ja se olikin tosi koukuttavaa ja mielenkiintoista! Aiemminkin olen kyllä tutkinut, mutta vain neljänteen (tai no siis viidenteen jos Awa&sisarukset on se 1. sukupolvi) sukupolveen saakka, ja nyt sitten menin ihan kahdeksanteen (yhdeksänteen) asti. Taustalta löytyi Pohjolan Mahti, joka on käsittääkseni ensimmäisiä jalostukseen käytettyjä pohjanpystykorvia. Korjatkaahan joku, jos olen ihan väärin ymmärtänyt! ^^'
Suvussa kaikkien kuvautettujen polvet olivat 0/0, eli oikein hyvät ja mitään periytyviä silmäsairauksiakaan ei olla todettu. Lonkkia ei oltu kuvattu kuin muistaakseni yhdeltä ja ne olivat A/A (eli parhaimmat mitä voi olla). Kyynärtuloksia ei ollut yhdelläkään. Pohjanpystykorvan tämänhetkinen PEVISA-ohjelma on voimassa 1.1.2010 - 31.12.2014; ennen ensimmäistäkään astutusta sekä uroksen että nartun on käytävä pakollisissa silmä- ja polvitarkastuksissa.

Awalla on tosiaan yksi sisko ja kaksi veljeä. Toinen veljistä asustelee Oulussa kasvattajaperheen tyttären luona ja on nimeltään Yoru. Toinen veli asustelee samassa paikassa missä pentueen oletettu isäkin, eli käsittääkseni jossain päin Enontekiötä. Tämän uroksen nimi on Cappe.
Awan sisko, Dana, asusti Enontekiöllä. Menneessä aikamuodossa sen takia, koska Dana juoksentelee jo sateenkaarisillalla. Samassa paikassa missä Dana asusti, asuu Luna, joka on Jaden edellisestä pentueesta ja näin ollen Luna on siis Awan puolisisko. Muista puolisisaruksista en sitten tiedäkään missä asustelevat tms..
Tiedustellessani sukulaisista selvisi, että Awan isä onkin porokoiran ja karjalankarhukoiran sekoitus, eli kyllä. Awassa on kuin onkin sitä karjalankarhukoiraa! Mukavaa, että sekin nyt selvisi :)

Olisi kyllä joskus mukava tavata ja nähdä millaisia sukulaisia Awalla onkaan, mutta luulen, että se olisi aika hankala järjestää... ^^'

Loppuun muutamia kuvia sukulaisista:
Ruskohangen Jade (emä)


FIN MVA FIN KVA Hankikannon Haippa (EEI)

Pohjolan-Mahti (EEIEIEI)

Täysveli Yoru

Täysveli Cappe

Täyssisko Dana

Siskopuoli Luna

Ruskohangen Topi (emän veli)

Ruskohangen Muru (emän sisko)


Awa itse

Jaden, Yorun, Cappen, Danan ja Lunan kuvat (C) omistajansa. Kiitokset kuvista! :)
Muiden sukulaisten kuvat löysin googlettamalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti