Ilona

sunnuntai 25. elokuuta 2013

Agilityä pentutyyliin

11.8.2013
Pentujen agilitykurssilla jälleen!
Aloitettiin hyppyjen perussarjalla. Jätettiin targetti hyppyjen loppupäähän, laitettiin koira istumaan ja lähetettiin se targetille. Ensimmäisellä kerralla Frini ravasi "hyppykujan" läpi vaikka ideana oli, että koira loikkisi ne hyppyvälit yhdellä loikalla. En tiedä ymmärrättekö mitä tarkoitan, en osaa selittää paremmin.. Pitäisi taas olla niitä kuvia havainnollistamaan tätäkin asiaa, mutta eipä nyt ole.
Kun oli suorittanut hypyt, sai mennä omatoimisesti kokeilemaan penturengasta. Reippaasti Frini meni renkaan läpi. Ostin muuten viime viikolla kaupasta semmoisen (violetin) Lötköpötkön, mitä tällä kurssilla käytetään tuona penturenkaana. Vielä pitäisi saada se jotenkin pysymään renkaan muodossa ja laitettua kiinni johonkin lankkuihin, että se pysyisi pystyssä ilman, että itse sitä pidän. Ehkä tämä on ensi viikon projekti.


Seuraavana ohjelmassa oli kujakepit "ohjureilla". Keppien välissä meni vielä selkeä kuja, josta pentu sai juosta suoraan läpi, mutta ohjurit olivat jo kepeissä kiinni. Huomasi selkeästi, että Frini hieman ihmetteli moisia härpäkkeitä sivuillaan, mutta juoksi keppien välistä kuitenkin, joskin vähän hitaammin mitä ennen. Neljä toistoa tätä ja parilla viimeisellä alkoi vähän nostaa vauhtia.

Tämän jälkeen kontaktiharjoituksia pienellä korokelankulla ja meni huomattavsti paremmin kuin viime kerralla. Mentiin lankun tykö ja Frini laittoi etutassunsa heti lankun päälle, sitten hitusen liikuttiin eteenpäin ja Frini jätti takatassunsa lankulle niinkuin vanha tekijä. Vau! Älykäs! Tällä kertaa tehtiin vain pari kertaa kummaltakin ohjauspuolelta ja pennun mielenkiinto pysyi tehtävässä ja jokainen toisto onnistui. Tämmöiset korokelankut olisi myös ensi viikon projektina väsäillä.

Lopuksi sylikäännöstä (eli sylkkäriä :D). Koira seisoi aluksi omistajaan päin ja sitten astuttiin itse oikealla jalalla askel taaksepäin ja samalla houkuteltiin koiraa herkulla kierähtämään ympäri itsestä poispäin. Ja kun koira oli kierähtänyt, astuttiin oikealla jalalla askel takaisin (eteenpäin). Ja sama vasemmalla puolella tietenkin. Käskysanaksi otin tähän "kierrä".

Yhteenveto harjoittelusta: Kaikki meni suhtkoht hyvin, pentu keskittyy edelleen hyvin kun treenataan. Aiemmilla kerroilla on tahtonut haukkua omaa vuoroa odotellessaan, mutta tällä kerralla sen haukkuminen oli vähäisempää. Edistystä? Ehkä, en tiedä. Tohdin sitten vasta sanoa varmaksi, kun muutamat seuraavat harjoituskerratkin menee vähemmillä haukahteluilla :P

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti