Ilona

tiistai 27. elokuuta 2013

Agilityn alkeiskurssilla

Suunnattiin Kauhajoelle agilityn alkeiskurssille. Kurssi pidetään Kitutöyrän tallinmarkilla, joten ympäristössä näkyy mm. hevosia, kanoja sekä vuohia. Kurssille osallistui viisi koirakkoa meidän lisäksemme; berni, amstaffi, australianterrieri, jackrussellinterrieri sekä pienenpieni sakemannin alku ^_^

Alkuun leikitettiin koiria ja haettiin niiden kontaktia. Hyvin oli kaikilla kontaktit hallussa.
Sitten lähdettiin targetin avulla tekemään hyppyjä. Rimathan siis olivat ihan alhaalla.
Esteitä oli kaksi ja jätettiin targetti (namialusta) niiden loppuun, vietiin koira kouluttajalle (Marjukka) ja mentiin itse takaisin targetin luo ja kutsuttiin koiraa. Frini oli hieman hämmentynyt tästä asiasta, koska pentuagilitykurssilla ollaan tehty niin, että olen sen lähettänyt koiran lähtöpaikalta targetille. Toisella toistolla kokeiltiin tuota lähettämistä ja sillä tavalla Friniin tuli vauhtia, se tiesi mitä sen piti tehdä.
Sitten laitettiinkin koirat hetkeksi kiinni tolppiin ja kuivaharjoiteltiin ohjaamista; niin oikealta kuin vasemmaltakin puolelta. Jokseenkin vasenpuoli oli itselleni hankalampi (johtuen ilmeisesti siitä, että olen oikeakätinen..). Aika pöljältähän se tuntui harjoitella ilman koiraa ja vain kuvitella, että ohjaa koiraa :') Mutta hyödyllistä treeniä toki tuokin; ei sitä kisaamaankaan voi mennä ihan kylmiltään vaan pitää sitä rataa käydä läpi itse, että tietää sitten ohjata koiraa oikein. Kieltämättä tuosta kuivaharjoittelusta oli kyllä hyötyä, kun otettiin koiratkin taas siihen treenailuun mukaan. Jätettiin koira taas kouluttajalle ja tällä kertaa edettiin haluamaamme kohtaan ja siitä lähtökäsky koiralle. Ohjattiin ensimmäiset kolme toistoa oikealta puolelta ja sitten pidettiin taukoa niin kauan, että muut sai suoritettua omat "hyppynsä". Sitten tehtiinkin kolme toistoa vasemmalta ohjauspuolelta (vasen ohjauspuoli = itse ohjaan vasemmalla kädellä & oikea ohjauspuoli = ohjaan oikealla kädellä)
Ensimmäisellä kerralla oikella kädellä ohjatessani Frini vähän hidasti ekan hypyn jälkeen, mutta jatkoi kuitenkin loppuun saakka. Toisella ja kolmannella kerralla meni jo paremmin ja vauhtikin löytyi taas. Huomattiin, että Frinille on lähtökäsky varmaan hieman epäselvä eikä se oikein tiennyt koska lähteä. Odottamista pitää vielä treenailla; Frini kun ei millään malttaisi jäädä odottamaan paikoilleen!
Vasemmalla kädellä ohjatessani selvennettiin lähtökäskyä; pysähdyin täysin ja sanoin lähtökäskyn "mennään". Tai ehkä pikemminkin se on "men" :D Mentiin selvästi paremmin, kun itsekin tajusin homman jujua enemmän. Koirahan kyllä osaisi, kunhan vaan ohjaaja osaisi ohjata. Näinhän se menee ;)


Tämän jälkeen taas koirat kiinni tolppiin ja seuraavalle esteelle; hyppyesteet olivat vierekkäin ja meidän piti saada koirat menemään niistä alla olevan kuvan osoittamalla tavalla.. Huh, tuntui aika mahdottomalta tehtävältä. Olin ihan varma, että Frini pujahtaa tuolta välistä ja pyrkii targetille.. Vaan eipä pyrkinyt siitä kohdasta vaan ensimmäinen este oli se vaikein parilla ensimmäisellä toistolla! Siitä kun olisi Frinin mielestä päässyt niin helposti suoraan targetille mitään esteitä kiertelemättä! Uutta yritystä vain peliin ja menihän neiti sitten ekan hypyn hienosti, jonka jälkeen omalla kropalla estin ettei Frini pujahda esteiden välistä vaan hyppää toisenkin ja onnistuttiin. Kolmas toisto menikin sitten aikalailla putkeen; tosi kivasti Frini "hyppi" esteet ja suuntasi targetille ilman sen kummempia kiertelyjä.

Kurssilla oli mukava tunnelma ja hauskaakin. Kotona voitaisiin treenailla tuota odottamista sekä vahvistaa targetille suuntaamista.

Piirtelin HIENOSTI Paintilla nuo esteet ja sen, miten ne kentällä oli ja miten niitä mentiin. Ihan vain itselleni muistiin pääasiassa:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti