Ilona

keskiviikko 7. elokuuta 2013

Match Show @ Seinäjoki

Illan ohjelmassa oli mätsäröintiä Seinäjoella, CityMarket Päivölän parkkialueella, jossa pentuja tuomaroi Pirjo Jutila (Kennel Plaudite). Mätsärin järjesti Keski-Nurmon Metsästysseura ry.
Pentuja ja koiria yleensäkin oli saapunut paikalle melko paljon säästä huolimatta; sateinen ja painostava ilma. Pentuja oli luokassaan noin kolmekymmentä ja me oltiin numerolla 26, joten siinä vierähtikin hyvä tovi ennenkuin oli meidän vuoro astella kehään. Onneksi sää suosi kuitenkin sen verran ettei saatu vettä niskaan vaikka koko ajan sellainen uhka olikin olemassa.

Lopultakin oli meidän vuoromme mennä kehään. Laitoin pennun seisomaan ja se pönötti paikoillaan ihan kivasti. Takajalat oli vähän miten sattuu, mutta en nyt antanut sen haitata, kun muuten seisoi sen verran mukavasti. Joidenkin mielestä siihen olisi ehkä pitänyt puuttua, mutta njäh, ei tämä ole niin vakavaa puuhaa, että jalat pitää millilleen olla oikealla kohdalla ;)
Pönöttämisen jälkeen tuomari käski meidän juosta yhdessä parimme kanssa kehän ympäri. Olisikohan parinamme ollut whippet tmv. pienehkö vinttari. He olivat vuorossa ensin ja vinttari nostettiin pöydälle. Frini sai sen aikaa rentoutua. Vinttari ei oikein antanut käpälöidä itseään, mutta sen mitä ehdin katsoa, niin ihan kivasti se kuitenkin ravasi.
Sitten oli meidän vuoro; tuomarin lähestyessä Frini vilkaisi tätä hieman, mutta ei väistänyt; häntä vain alkoi heilumaan tervehtimisen merkiksi ja kuitenkin sen kaikki neljä jalkaa pysyivät maassa. Mukavaa kun se ottaa vieraat ihmiset noin tyynen rauhallisesti vastaan. Tuomari katsoi hampaat ja tunnusteli koiran läpi, hienosti meni. Ravattiin kehä edestakaisin ja tätä ravaamista meidän pitää harjoitella edelleen.. Mun housunpultut kun ois ollu NIIIIIIN kivat... :D Ansaittiin kuitenkin punainen nauha

Nauhakehässä jälleen pönötettiin ja ravattiin pari kierrosta. Tämä ravaaminen meni vähän paremmin kuin parikehässä, mutta kuitenkin housunpultut alkoi kiinnostaa toisen kierroksen lopussa.. Ja sitten taas seistiin. Tuomari teki päätöksensä ja kätteli meitä kiitokseksi. Tuloksena tästä mätsäristä siis PUN ei sij.
Erityisen tyytyväinen kuitenkin olen tuohon miten Frini antaa vieraan ihmisen käpälöidä ♥

PS. Heidille ISO kiitos rakennekuvan ottamisesta! :)
52cm / 15,9kg ~ 21vko 1pv; 7.8.2013

2 kommenttia:

  1. Liityin lukijaksi ja lisäsin teidän blogin linkkilistaan! :)

    VastaaPoista