Ilona

perjantai 23. elokuuta 2013

How Are You?

Heissan! Josko kirjoittelisi vaihteeksi vähän kuulumisia noiden kesähaasteiden sijaan.
6.8.2013
Ollaan nyt tosiaan viikon verran majailtu äiteen tykönä koko kolmipäisen karvalaumani kanssa, koska sain parin viikon sijaisuuspätkän eräälle keittiölle ja tästä on huomattavasti lyhyempi matka kulkea kuin omalta kämpältä taikka isseen tyköä. Koirat ovat siis olleet täällä äiteen tykönä hoidettavana sillä aikaa, kun itse olen ollut töissä.

Ollaan lenkkeilty Kurikassa ja yhtenä kertana, kun Frinin kanssa olin liikkeellä, tein pienen tutkimusretken Kurikan yhden asuinalueen teihin ja reitteihin. Löysin ihan kivan kokoisen hiekkakentän, missä voisi olla hyvä treenailla koirien kanssa. Ensimmäisenä katsoin, ettei ole kieltomerkkejä koirille. Ei ollut. Seuraavaksi löysin pari sääntölappusta kentän käytöstä ja niissäkään ei mielestäni ollut mitään, mikä estäisi kentän käytön koirien kanssa. Jos koira tekee tarpeensa kentälle, niin tottakai ne kerätään pois. Kyllä me varmaan siellä sitten silloin tällöin käydään treenaamassa, kun Kurikan suunnalla ollaan.



6.8.2013
Tiistaina mulle soitettiin, että olisinko kiinnostunut agilityn alkeiskurssista; Kauhajoella olisi alkanut kello 19 ja tarvittaisiin vielä pari osallistujaa, että kurssi olisi pidetty. Tuli sen verran lyhyellä varoitusajalla, etten sinä päivänä olisi päässyt. Pian tuli kuitenkin tieto, että kurssin alkua oli siirretty viikolla eteenpäin. Selailin kalenterista päivät jolloin kurssia olisi, eikä niinä päivinä ollut mitään, joten otin ja ilmoittauduin kurssille Frinin kanssa. Sain myös kaverin houkuteltua mukaan :P Kurssikertoja on neljä ja kurssi alkaa tosiaan 27.8.2013, hintaa tällä kurssilla on 32€. Käydään nyt sitten hetken aikaa pari kertaa viikossa ohjatuilla agilitykursseilla. Alkeitahan tuolla kurssilla mennään, ja sovelletaan sitten juttuja pennulle, jos on jotain sellaista mitä ei vielä pennun kanssa viitsi kauheasti tehdä.. Mutta tuskinpa tuo kurssi ainakaan haitaksi on.


Keskiviikkona kävin katsastamassa autoni (läpi meni, jee), ja Frini sekä siskoni Miia olivat mukana. Kävin sisällä nakkaamassa avaimet ja rekisteripaperit tyypeille samalla, kun siskoni odotti ulkona koiran kanssa. Puolen tunnin ajan odoteltiin ulkona, että auto saatiin katsastettua. Katsastusasemalla oli myös pieni tyttö, joka halusi päästä silittämään Friniä. Alkuun Frini haukkui tytölle, jonka äiti(?) kysyi, että saako tyttö tervehtiä koiraa. Annoin luvan ja selitin, että Frini ei ole pieniä lapsia kovin paljoa nähnyt ja sen takia haukkuu. Ohjeistin tyttöä, että antaa Frinin ensin haistella ja tutustua kaikessa rauhassa. Itse menin kyykkyyn ja kehuin Friniä, kun tajusi, että ihminenhän se pieni lapsikin on. Melko nopeasti Frini tajusikin, ja sitten tyttö saikin jo rapsuttaa Friniä, joka meni ihan maahan saakka selälleen makaamaan ja nautti silityksistä. Taas tuli yksi hyvä kokemus lapsista lisää :)


8.8.2013
Ollaan myös parina iltana koirapuistoiltu. Eilen (to 22.8.) puistossa oli pienten puolella pari kääpiösnautseria ja Heta pääsi ensin niiden kanssa rallittamaan. Snautserien lähdettyä puistoon saapui villakoira ja nyt oli Frinikin jo päässyt juoksentelemaan. Awan hain heti kun villakoira lähti. Reippaan tunnin koirat juoksentelivat menemään ja sen jälkeen oltiin sitten väsyneitä. Tänään (pe 23.8.) puistossa ei ollut illalla muita kun käytiin, mutta sehän sopi meille. Saivat juoksennella kolmestaan ja lelunkin hain autosta, jota sitten niille heittelin. Leluja en ota mukaan puistoon jos siellä on muitakin, mutta näin oman lauman kesken sen tohtii ottaa, kun tietää miten koirat käyttäytyy. Onneksi nuo osaavat leikkiä leluilla keskenään eivätkä ala tappelemaan niistä.

Awan kanssa on tullut myös tokoiltua ja ihan kivasti on mennyt. Pitäisi harjoitella palkkaamattomuutta, että koira kestäisi pidemmän pätkän ilman palkkaa. Esimerkiksi seuraamisessa Awa tarvitsee vielä välipalkkaa tai seuraaminen alkaa mennä väljäksi taikka sitten koira alkaa jäädä jälkeen ja katsella muualle.
Meillähän oli suunnitelmissa mennä tänään (pe 23.8.) Vaasaan ja osallistua ensimmäisiin möllitokoihimme, mutta ei sitten tullut lähdettyä.. Yksi isohko syy oli se, että olin töiden jälkeen kertakaikkiaan niin väsynyt, ettei houkutellut ajella Vaasaan tunnin verran, käydä (sirkus)temppuilemassa kehässä ja ajaa vielä kotiinkin toinen tunti.. Katsellaan jostain lähistöltä seuraavat möllitokot ja asetetaan ne ehkä sitten tavoitteeksi. Kyllä meidät vielä joskus siellä mölleissä nähdään.. Ajatellaan positiivisesti tämä kun ei tänään lähdetty; lisää aikaa petrata ennen koetusta ;)


Huomenna onkin tiedossa pentumätsäri Vaasassa ja sinne suunnataan luonnollisesti Frinin kanssa. Katsotaan kuinka meidän käy :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti