Ilona

maanantai 12. elokuuta 2013

Say Wuf -Kesäpäivät 2013

Olipas mukava viikonloppu!
Lauantaina tosiaan oltiin aamupäivästä ensin mätsärissä Seinäjoella ja illalla suunnattiin Frinin, Wilman ja Patronin kanssa Raumalle. Sunnuntaina määränpäänä oli Uusikaupunki, jossa vietettiin erittäin mukava Say Wuf:laisten Kesäpäivä!

Lauantai-illalla lähdettiin matkaan viiden aikoihin ja perillä oltiin siinä kahdeksan paikkeilla. Matka meni kivasti, Frini ja Patronkin vain nukkuivat takapenkillä koko matkan ajan. Löydettiin hotellille ilman mitään eksymisiä ja vietiin heti kaikki kamppeet huoneeseen ja samantien lähdettiin tutustumaan Vanhan Rauman puolelle, jossa tavattiin Minna ja Jokke sekä koiransa Kurko (SW Räyh Väyh). Aivan upeita vanhoja rakennuksia ja ihania pikkuisia putiikkeja yms! Rauma muutenkin tuntui ja näytti todella kivalta ja kauniilta kaupungilta (sen vähän mitä siitä ehti nähdä sinä aikana kun siellä oltiin :')). Ilta hotellilla meni rauhallisissa merkeissä, ruokittiin koirat, käytettiin ne ulkona ja mentiin nukkumaan.
Aamulla heräiltiin puoli kymmenen aikaan, käytettiin koirat ulkona ja pakattiin tavaroita kasaan. Aamupalallakin käytiin; hotellin aamupala ♥ Kyllä tuli vatta täytehen :D Kun saatiin syötyä, haettiin koirat ja tavarat, palautettiin avaimet ja laitettiin navigaattoriin osoite, joka vei meidät Uuteenkaupunkiin.

Saavuttiin Uuteenkaupunkiin puoliltapäivin ja porukkaa oli paikalla jo mukavasti.
Frini sai temmeltää vapaana ja kävikin heti tutustumassa kaikkiin mahdollisiin rotukavereihin joita näki. Yhteinen sävel löytyi Fami-siskon (SW I Can Win) kanssa samantien. Kuvia on tältä päivältä niin paljon, että joutuu karsimaan hurjasti, kun ei viitsi koko postausta niillä täyttää vaikka mieli kyllä tekisi. Sen verran monta ihanaa kuvaa olisi jaettavana.. Ehkä laitan niitä sitten myöhempien postauksien piristykseksi, jotka nyt jäävät käyttämättä ;)

Aloitettiin päivä mässäilyllä; pöydässä oli jos jonkinlaista purtavaa - suolaista ja makeaa. Oli mehua, kahvia, teetä, mokkapaloja, kinkkupiirakkaa, keksejä, makaronisalaattia ynnämuuta herkullista! Itse ehdin maistella kinkkupiirakkaa (joka oli erittäin hyvää) ja suussasulavia mokkapaloja, nam! :P


Kun oltiin syöty vatsamme täyteen, Kirsi (kasvattaja) ilmoitti, että seuraavaksi ohjelmassa olisi leikkimielinen totojuoksu. Eli koiran juoksumatkan pituus oli noin 70metriä, jossa omistaja meni ensin edellä houkutellen ja kutsuen koiraa, ja kun omistaja oli tietyssä kohdassa, päästettiin koira irti ja ajanotto alkoi. Kaikki houkuttelukeinot oli sallittuja; itse käytin rapisevaa ja vinkuvaa lelua, jota Frini rakastaa. Kakara pinkoikin hyvällä vauhdilla luokseni ja voi sitä riemua, kun sai lelun itselleen!
Koirat jaettiin kahteen eri luokkaan; pennut ja aikuiset. Pentuluokkaan osallistuivat kaikki alle vuoden ikäiset.




Pentuluokassa oli seitsemän osallistujaa ja tulokset näyttivät tältä;
1. Hazy (SW Hazy Hope) 9,2s
2. Frini (SW Can I Fly) 9,6s
3. Rambo (SW No Can Do) 9,7s
4. Fami (SW I Can Win) 10,1s
5. Neo (SW Hacker Hope) 10,3s
6. Milli (SW Yes I Can) 11,0s
7. Peetu (SW Oops I Can) 12,3s

Aikuisten tulokset olivat tämän näköiset:
1. Wendy (SW Cosmic Venus) 8,2s
2. Wimma (SW Winning Ways) 8,3s
3. Mello (SW Ruff Ruff) & Chilla (SW Star Neptune) 9,0s
4. Miro (SW Con Fuoco) 9,3s
5. Kurko (SW Räyh Väyh) 9,5s
6. Penni (Salenan Moneypenny) 9,7s
7. Winski (SW Murr Rurr) 11,3s
8. Peppi (Salenan Pepper Pop) 12,7s
9. Allu (SW Snuf Nuff) 15,0s
10. Soundi (SW Sunray Symphony) 20,5s (mamma katosi matkalla :D)

Pikkuvauvaluokan ainut osallistuja lyhyemmällä matkalla:
1. Raisa (Goldentroll's Snow Cloudberry) 5,8s


Muunrotuiset:
1. Zelda (Drover's In A Nutshell) 7,3s (australianpaimenkoira)
2. Patron (Tomeran Ismo) 8,5s (beaucenpaimenkoira)

Hirmuisia kiitäjiä kaikki! Melkein yhtä nopeita kuin Usain Bolt! :'P

Totojuoksun jälkeen oli yhteiskuvan vuoro. Se piti ottaa heti, ettei unohdu. Hyvin sullouduttiin kaikki yhteen kuvaan:

Tämän jälkeen oli vuorossa agility. Koirakot jaettiin kolmeen ryhmään + kisailevien ryhmä oli vielä erikseen sitten myöhemmin. Meillä Can-pentuelaisilla oli oma ryhmämme; oli mukava nähdä miten sisarukset tekee ja toimii, aikalailla samanlaista menoa se oli kaikilla. Innoissaan jokainen oli tekemässä.
Mekin Frinin kanssa mentiin pienehkö rata! Ja mutkaputkeakin kokeiltiin ensimmäistä kertaa ja mentiin se ilman ongelmia (tähän asti menty vaan suoraa putkea). Frini rakastaa putkia! Tuo pieni ratapätkä sisälsi hypyn, (mutka)putken ja hypyn. Rimoja meillä ei hypyissä ollut, läpijuoksua siivekkeiden välistä siis vain ;p
Puomillekin saatiin opastusta miten opettaa kontaktipinnat, eiköhän me jatkossa käytetäkin näitä neuvoja. Vaikka näin pieni pätkä agilityä mentiinkin, se oli huippukivaa! Se onnistumisen tunne on paras ja se, kun näkee miten koirakin nauttii siitä tekemisestä! 
Miialle kiitokset opastuksesta agilityn alkeissa! :) (En malta odottaa ensi sunnuntaita, kun meillä on jälleen pentuagilityn kurssikerta ^_^)

Välillä piti myös Frinin rauhoittua ja olla hetki aloillaan, kun otettiin rakenne- sekä pääkuvat. Helpommin sanottu kuin tehty ;D Ihan kivasti neiti pönötti ja rakennekuva saatiin napattua suhtkoht helposti, mutta pääkuvan ottaminen olikin sitten jostain syystä vaikeampaa, koska Frini aukoi päätään "päästäkää mut juoksemaan, en jaksa olla paikoillani, ääää, hauhauhau!" :D mutta sitten neiti hiljeni ehkä sekunniksi ja Antero (kuvaaja) ehti sattumalta napsaista kuvan :') Laitan tähän postaukseen pari kuvaa tuosta tilanteesta ja teen erillisen postauksen sitten parille muulle rakenne- & pääkuvalle.

Kotiinpäin lähdettiin ajelemaan siinä puoli viiden paikkeilla ja kyllä oli taas takapenkillä kaksi väsynyttä pentua! Koko matkan ne oikeastaan vain nukkuivatkin ja Frini jatkoi vielä kotonakin uniaan. Rankkaa tuo sukulaisten treffaaminen ;)
Ainut asia mikä vähän harmittaa, on se, että ei saatu Frinistä ja äiti-Weeasta yhteiskuvaa, koska mamma oli selkeesti noussut aamulla väärällä jalalla ylös ;) Ei oikein tykännyt, jos joku tunki viereen; äippäkoira oli tekemässä juoksuja ja sen takia ei oikein suvainnut takapuolen haisteluaan. Mutta ehkä joskus tulevaisuudessa sitten sekin kuva onnistuu, toivottavasti :)

Takana Frinin velipuoli Hoax, edessä mummi NouNou
sekä oikealla äiskä Weea
Frinin iskä; Miro (Say Wuf Con Fuoco)














Kasvattaja-Kirsille ISOT kiitokset huippupäivän järkkäämisestä sekä tietenkin kiitokset myös kuvaajille ja kaikille muille päivään osallistuneille! Ensi vuonna sitten uudestaan ;)

PS. Painoa Frinillä on nyt tasan 16kg ja säkäkorkeutta 52,5cm

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti