Ilona

sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Mätsäri urheilutalolla

Tänään lähdin alunperin vain Hetan kanssa mätsäriin, tällä kertaa Huissille (Ilmajoki). Mätsärin järjesti Ilmajoen 4H-yhdistys ja tuomarina pienten koirien luokassa toimi Elina Voutilainen. Paikan päällä tajusin, että pienillä ja isoilla koirilla olisi sama tuomari, joten aloin harmitella, kun en Friniä ottanut mukaan.. Käytiin Hetan kanssa kehässä hakemassa sininen nauha; neitiä kiinnosti ravatessa erityisen paljon lattian hajut, joten se pää oli suunnattuna lattian suuntaan suurimman osan ajaksi ravaamisesta.. Pönötti paikoillaan kyllä ihan kivasti. Sinisen nauhan saaneiden kehää odotellessa kysyin yhdeltä järjestäjistä vieläkö olisi mahdollista ilmoittaa yksi koira isoihin - ja se onnistui, koska isot alkaisivat vasta pienten jälkeen, joten ilmoitin sitten Frinin mukaan ja soitin isälleni, että toisi Frinin mätsäripaikalle. Sitten saatiinkin jo mennä pienten koirien sinisen nauhan saaneiden kehään Hetan kanssa ja siellä ravaaminen meni jo vähän paremmin; nenä kävi lattiaa haistelemassa pari kertaa ravaamisen aikana, mutta muuten meni hyvin. Ja se pönötys sujui myös. Meille kuitenkin tässä vaiheessa kiitokset osallistumisesta ja tuloksena SIN-.

Siitä lähdin samantien ulos, jossa isäni jo Frinin kanssa olikin, joten vaihdettiin koirat ja siirryin takaisin sisätiloihin Frinin kanssa odottelemaan kehävuoroa. Ehkä noin parikymmentä minuuttia siinä odoteltiin ja sitten mentiin kehään kahden muun koirakon kanssa - parit eivät menneet tasan, joten siksi kolme viimeisimpänä ilmoittautunutta olivat yhtä aikaa kehässä. Juostiin kehä yhdessä ympäri ja sitten seisotettiin, jonka jälkeen tuomari katsoi hampaat ja vähän käpälöi koiraa. Lisäksi juostiin vielä edestakaisin. Kun tuomari sai pari muutakin käpälöityä, seisotettiin koiria hetki ja tuomari ojensi meille punaisen nauhan. Sinisen nauhan saaneiden kehän jälkeen oli taas meidän vuoro mennä kehään. Siellä seistäpönötettiin, juostiin pari kierrosta ja taas pönötettiin. Frini ravasi hienosti ja katsekin oli eteenpäin oikeastaan koko ajan! Tuomari valitsi neljä jatkoon ja me kuuluttiin näihin - pieni yllätys, koska taas oli punaisten kehässä paljon hyvin esiintyviä koiria!
Neljä jatkoon päässyttä juoksi vielä kerran kehän ympäri ja sitten seistiin paikoillaan pieni hetki, jonka jälkeen tuomari ilmoitti sijoitukset; meille napsahti PUN4 -sija ^_^
Palkinnoksi saatiin pokaali, pari herkkupussia, puruluu ja HHC:n Training Bar (mikä sitten suomennettuna olisikaan..? :D).


Niin Frinin kuin Hetankin käytös pienessä urheiluhallissa oli hienoa - ne olivat rennosti eivätkä yhtään arastelleet paikkapaikoin ollutta liukasta lattiaakaan ^_^

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti