Ilona

perjantai 28. marraskuuta 2014

RallyPerjantai

Toisilla on pizzaperjantai, niin meilläpä onkin rallyperjantai! ;)


Tällä kerralla tehtiin lopuksi 15 tehtäväkyltin rata. Ennen koko radan suorittamista, saatiin omatoimisesti harjoitella sitä itse parhaaksi katsomissamme pätkissä.
Aloitettiin Frinin kanssa Lähdöstä ja edettiin siitä pujotteluun saakka. Teki innoissaan ja seuruukin oli ihan hyvää. Sitten jatkettiin 4. tehtäväkyltiltä (270* käännös oikeaan) suoraan 9. tehtäväkyltille (Vasen täyskäännös (saksalainen)) saakka. Frini otti taas häiriötä 5. kyltin vieressä olleesta A-esteestä, mutta sain kuin sainkin sen lopulta asettumaan eteeni istumaan. Peruuttaessa tuli innokkaasti 'perässä', välillä ehkä vähän turhankin innokkaasti; talloi jaloilleni ja pari kertaa hyppäsi vasten. 360* vasempaan meni kivan tiiviisti, pyllykään ei käynyt maassa. Käännös vasempaan ok, samoin Täyskäännös oikeaan. Saksalaisen käännöksenkin alkaa hoksaamaan koko ajan paremmin.

Hitaasti sekä Juosten seuruuttamisetkin meni mukavasti, samoin Täyskäännös vasempaan. Käännös oikeaan -kyltillä jäi vähän jälkeen, mutta otti hienosti kiinni, kun innostin enemmän ja 360* oikeaan sujui myös hyvin ja saatiin sekin tehtyä tiiviisti. Sitten oltiinkin jo Maalissa.

Sivummalla harjoiteltiin yksittäin eteentuloa, mikä onnistui sivummalla paremmin kuin radalla. Tätä pitäisi muistaa kotonakin harjoitella yksittäisenä liikkeenä.
Lopuksi tosiaan suoritettiin koko rata. Huomasi kyllä, että koira oli jo siinä vaiheessa melko tööt, mutta teki kuitenkin vielä, kun oikein kehuin ja innostin. Koko rata meni aikalailla samoin kuin pätkittäin treenatessa, ellei tuota "laahustavampaa" seuraamista oteta huomioon. Käännöksiin olin tosi tyytyväinen kuitenkin.

Kotiläksyksi saatiin kaikin suunnitella ensi kerralle (viimeinen rallyn kurssikerta) oma ratapätkä, joka sitten rakennetaan ja suoritetaan. Hmm, minkähänlaisen sitä keksisi.. Ei mikään kovin vaikea, mutta ei mikään "läpihuutojuttukaan". Siinä voisi olla pari jotain haastavempaa kohtaa. Tätä täytyykin alata vähän miettimään ja suunnittelemaan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti