Ilona

tiistai 25. marraskuuta 2014

Taas rally-tokoillaan

Se oli taas tiistai ja rally-tokon ohjatun treenin vuoro. Kouluttajamme Anu oli rakentanut pari rataa, joista toisessa oli 6 tehtäväkylttiä (joista 3 pysäyttävää) ja toisessa 14 tehtäväkylttiä (joista 5 pysäyttävää). Kuuden tehtävän rata mentiin läpi kokonaisuudessaan ja tuo neljäntoista tehtävän rata mentiin ensin pätkissä ja vasta lopuksi kokonaisuudessaan, mikäli niin halusi.


Lyhyemmästä radasta suoriuduttiin ihan mukavasti. Kaikki liikkeethän nyt tietenkin tarvitsee hienosäätöä, mutta sinne päin meni kaikki kuitenkin. Mehän tässä vasta harjoitellaan, ei meidän tarvitsekaan osata täydellisesti ;) Spiraalissa ja edestakaisin pujottelussa pysyi hyvin seuruussa. Täyskäännös vasempaan -kyltillä käännyin liian hitaasti ja Frini kerkesi pikaisesti käyttää pyllynsä maassa. Tähän siis vähän vauhdikkaampi käännös. Istu + maahan -kyltillä koiranhan pitäisi suoraan makuuasennosta lähteä seuruuseen, mutta Frini ehti nousta tässä ensin istumaan ja siitä lähti seuraamaan. Luulen, että tein jonkinlaisen käsimerkin tässä, jonka vuoksi koira nousi istumaan. Uusi yritys ja sitten onnistui.


Pidemmällä radalla jo heti ensimmäinen tehtäväkyltti, Istu + maahan, kierrä koiran ympäri, oli haastava. Sivummalla kun sitä treenailtiin, niin meni ihan ok, mutta sitten kun olisi tuossa kyltillä liike pitänyt suorittaa niin ei, ei sitten millään meinannut pysyä siellä maassa.. En tiedä teinkö jotain eri tavalla nyt tuossa kyltillä, kuin sivummalla harjoitellessamme - se video olisi taas ollut niin kätevä! "Kyllä se kotona osaa" -lausahdus käy tähän kohtaan muuten varsin hyvin. Lopulta saatiin tämä jotenkin onnistumaan ja päästiin jatkamaan radalla eteenpäin. Käännökset meni hyvin, Frini seurasi kivasti. Liikkeestä maahan tarvitsee vielä treeniä ja selvennystä - jos pysähdyn ja vasta sitten käsken Frinin maahan, niin Frini ehtii välissä istumaan, koska ollaan opeteltu tätä tokossa, että kun minä pysähdyn Frinin on istuttava ilman erillistä "istu" -käskyä. Täytyykin selvittää/muistaa kysyä, että onko tässä siis ohjaajan pakko pysähtyä ensin ja sitten vasta annettava käsky vai voiko sen "maa(han)" -käskyn antaa "lennosta" ts. pysähtyä itse samaan aikaan kun koira menee maahan?

Koira eteen + oikealta sivulle, istu sujui hyvin. Frini seurasi ohjausta ja istahti nyt lähemmäs eteen, kuin aiemmin. Hyvähyvä. Treeni alkanu vähitellen vissiin tuottaa tulosta? Takaakiertokin sujui, nakin voimalla tosin, mutta sujui kuitenkin - ei sitä voi kaikkea heti kerralla oppia ;)
Hitaasti seuraamisessa kuulemma näytti koira siltä, että "kyllä me nyt ihan pian jo istutaan, ai ei sittenkään?", kun vaihtui normaaliksi vauhdiksi. Käännös oikeaan ok, ja Vasen täyskäännös (saksalainen) myös ok! Kyllä tämäkin alkaa pian mennä kaaliin, kunhan vain muistan sanoa "saks" ;)
Seuraavat pyörimiset ja käännökset meni ilman ongelmia, mukavan tiiviisti. Askel oikealle - tuntui menevän ihan mukavan näköisesti, samoin Istu + 1 askel, istu + 2 askelta, istu + 3 askelta, istu.
Istu + istumisesta juosten suoraan Maaliin; Frini istahti nopsaan ja lähti seuraamaankin hyvin vaikka alussa jäi hitusen jälkeen, mutta kiihdytti kyllä rinnalle sitten kun tajusi, että nyt mentiinkin nopeampaa.
Olipa taas vain mukavat treenit. Friigen on niin upea lassityttö, hyvin jaksoi taas tunnin tehdä hommia (toki välillä pieniä taukoja ja lelun repimistä). Tuon seuraamisen kun saisi kuntoon ja käsiavunkin jossain vaiheessa pois, niin sitten voisikin alkaa yhdistelemään siihen seuraamiseen kaikkea muuta kivaa, mutta kaikki aikanaan :p

Huomenna meillä alkaakin sitten pitkästä aikaa agilitykurssi. Päästään halliin muistelemaan, että mitenkäs ne kaikki kontaktit yms. menikään ;)

Ilmoitin Frinin tänään tammikuun Turun kansainväliseen koiranäyttelyyn, jossa tuomarina on ruotsalainen Eva Eriksson (kennel Crony). Mitään suurempia odotuksia ei tosiaankaan ole, mutta "PAKKO" vain saada viedä Frini vielä kerran näyttelyyn ennen avoimeen luokkaan joutumista :p Nyt siis ilmoittauduttiin vielä nuoriin, kun kerran mahdollisuus on ja onhan tuo kehitykseltään vielä aika kesken. Kunhan nyt kasvattelisi tuota turkkiaan niin, että se olisi tammikuussa parhaimmillaan (tai niin parhaimmillaan kuin nyt vaan voi olla :D). Meikäläisen tuurilla se tiputtaa sen taas sopivasti näyttelyyn...! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti