Ilona

keskiviikko 17. kesäkuuta 2015

AgiKeskiviikko

Ajeltiin kuudeksi Jurvaan agitreeneihin Frinin kanssa. Hetakin oli mukana ja lämpimän sään vuoksi kiinnitin hihnan auton 'vetokoukkuun' ja kasasin kevythäkin varjopaikaksi. Alkuun Heta vähän haukahteli ohikulkeville koirakoille, mutta rauhoittui kyllä jossain vaiheessa. Väliaikoina, kun en ollut Frinin kanssa radalla, otin Hetan kanssa siinä sivummalla katsekontaktiharjoitusta ja muutamia temppuja (tanssi, istu, maahan..). Frini odotteli sillä aikaa hienosti kevythäkissä.

Tällä kertaa radat näyttivät tältä:


Ensin mentiin numeroitua rataa. Otettiin Frinin kanssa ensin yksittäisenä ohjauksena tuota vitoshyppyä, johon tehtiin vastakäännös. Kun koira lähetettiin putkeen, siirryttiin itse ottamaan koiraa vastaan ja ohjattiin koira hypylle oikealla kädellä; itse siis peruuttaen, selkä kohti hyppyä. Koira hyppäsi ja palkkaus vasemmasta kädestä. Tämä ohjaus kertoo koiralle, että hypyn jälkeen suunta muuttuu (lähes) 180* ja tulee tehdä tiukka käännös. Pari-kolme kertaa tehtiin vastakäännös yksittäisenä, se meni hyvin, joten siirryttiin tekemään koko rataa. Koira lähtöön ja itse siirryin suurinpiirtein pituuden kohtaan. Koiralle lupa lähtöön "tule" ja menoksi; vastakäännöskin sujui yllättävän hyvin - lähinnä siis itseäni ajatellen; en kompuroinut jalkoihini enkä edes esteeseen :p Eipä taaskaan videota tullut, olisi nimittäin ollut kiva nähdä itse miten tönköltä se näytti :D Siltä nimittäin ainakin tuntui, ettei se ihan hirveän sulavan näköistä menoa ollut, mutta onnistui kuitenkin ja loppupätkä radastakin mentiin kivasti :) Otettiin rata vielä toistamiseen ja sitten palkkalelulla leikkien ulos kentältä.

Seuraavaksi aakkostettu rata, joka oli E-hypylle saakka samanlainen, siitä vain sitten jatkettiin suoraan eteenpäin; E-hypyn jälkeen täytyi tehdä takaaleikkaus, mikä kertoi koiralle, että tarkoitus on mennä putken kauimmaiseen päähän eikä siihen mikä on suoraan hyppyjen jälkeen. Ekalla toistolla unohdin tehdä takaaleikkauksen ja Frinihän meni juuri väärään päähän putkea; ihan niinkuin ohjasin siis :P Uusi yritys ja nyt mentiin oikein. H-hypyn jälkeen täytyi itse taas kääntyä selkä kohti seuraavaa hyppyä, mutta nyt koiran täytyikin kiertää hyppy takakautta, tehtiin siis sylikäännös eli sylkkäri. Koira meni hypylle ohjaajan ja esteen välistä. Toki tätäkin ohjausta harjoiteltiin yksittäisenä alkuun muutaman kerran ja palkkailin ensin siitä, että koira hakeutui käteeni tässä ohjauksessa. Ollaan tätä joskus KAUAN sitten tehty, joten pieni muistikuva asiasta oli niin minulla kuin selvästi koirallakin ja aika äkkiä se alkoi sitten menemään ihan hyvin. Rataan yhdistettynä saatiin jotenkuten rämmittyä rata läpi - ei sujuvasti, mutta treeniähän tämä juuri onkin ;) J-hypylle ohjaus vasemmalla kädellä ja takaaleikkauksella K-hypylle. Takaaleikkauksia pitäisi treenailla enemmän, Frini välillä hämmentyy hieman, että mikäs juttu tämä nyt onkaan ja saattaa tehdä ylimääräisen pyörähdyksen esteiden välissä. Reeniä, reeniä siis! :)


Tämä kerta oli edistyneet -kurssin viimeinen kerta, mutta iloksemme jatketaan vielä toiset neljä kertaa edistyneet 2 -kurssin merkeissä! ^_^
Kotimatkalla käväistiin tyttöjen kanssa hiekkamontuilla kävelemässä. Isojen hiekkakasojen keskellä oli aavemaisen hiljaista, siellä ei edes tuullut eikä kuulunut lintujenkaan laulua! Frini kävi muutaman kerran juoksemassa hiekkakasoilla, sitten lähdettiin ajamaan kotiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti