Ilona

maanantai 1. kesäkuuta 2015

Rally-Tokoa kouluttajan roolissa

Tänään oli ensimmäinen rally-tokon alkeiskurssin kerta kouluttajan roolissa. Ikinä ennen en ole mitään kurssia pitänyt, joten tämä jännitti enemmän kuin paljon.. Kerroin heti kurssin aluksi, että tämä on tosiaan ensimmäinen kurssini minkä pidän ja että mua jännittää ihan hirveästi :D Lähinnä mua tässä jännitti se, että itse joudun höpöttää ja kaikki muut kuuntelee ja tuijottaa mua..! Kouluaikoinakin aina jännitin esitelmien pitämistä, joten tämä on ihan hyvin verrattavissa siihen :D

Kurssilla mukana on kuusi koirakkoa; beaucenpaimenkoira, berninpaimenkoira, australianpaimenkoira, shetlanninlammaskoira, kooikerhondje sekä rottweiler. Mukava porukka kasassa. Osalle rally-toko on ennestään jo vähän tuttua, osa tutustuu ensimmäistä kertaa. Yritin siis kertoa mahdollisimman selkeästi kaiken alusta saakka - niin selkeästi mitä jännitykseltäni kykenin. Kehotin kurssilaisia kysymään, mikäli selitin jotain epäselvästi, mutta melko vähän kysymyksiä tuli, joten kai sitten onnistuin edes jotain selittämään ymmärrettävästi.

Levittelin hallin lattialle tehtäväkylttejä, joista ensin kerroin miten suoritetaan ja sitten kurssilaiset saivat koiriensa kanssa niitä kokeilla ja minä ohjasin, jos ohjausta tarvitsi. Muutaman kyltin suoritustavan näytin Frinin kanssa - onneksi Frini toimi hienosti jännityksestäni huolimatta ;p
Ehdittiin tällä kerralla käydä kaikki alokasluokan kyltit läpi (paitsi spiraalit ja pujottelut). Alunperin ajattelin, että ehdittäisiin käydä maksimissaan puolet alokasluokan kylteistä läpi tällä ekalla kerralla, mutta yllätyksekseni (ja kurssilaisten päiden sekoittamiseksi) ehdittiinkin tosiaan mennä kaikki kertaalleen läpi. Seuraavalla kerralla tosiaan käydään läpi nuo pujottelut sekä spiraalit ja saatanpa kyhätä jonkin helpohkon ratapätkänkin. Treeniä siinäkin tulee ja siinä pystyy hahmottamaan paremmin oikean suorituspaikan kylttiin nähden jne.

Kurssikerran jälkeen sain palautetta, että oli erittäin hyvä, kun oman koirani kanssa näytin, miten kyltin tehtävä tulee suorittaa. Vaikka kuulemma selitinkin ihan hyvin, niin koiran kanssa näyttäessä kyltin tehtävästä tuli vielä(kin) selkeämpi hahmottaa. Kiva juttu, Frini pääsee siis jatkossakin kurssille apulaiseksi ;)



Yläpuolen kuvaa selittääkseni; Aloin vielä näin iltasella askartelemaan, mutta sen mitä näistä tulee, saatte tietää vasta noin kuuden viikon kuluttua ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti