Ilona

maanantai 8. kesäkuuta 2015

Hierontaa, rallya ja uintia


Frini oli eilen (su 7.6.) koirahieronnassa Evankelisen opiston opiskelijoilla. Reipas tunti neitiä hierottiin ja hyvin se jaksoi makoilla rennosti. Vasen puoli oli jumissa enempi, oikea puoli ei niinkään. Mieshieroja tuumasi, jotta colliella voisi vähän enemmän olla lihasta - no juu, tottahan se on. Ei sen nyt mikään lihaskimppu tarvitse olla, mutta hitusen voisi olla enemmän.
Frini antoi venyttää raajat hyvin ja lopuksi muutama opiskelija tuli testaamaan opettajansa johdolla mistä ja miten koiralta löytää SI-nivelen. Nätisti ja rauhassa Frini antoi kaikkien käpälöidä ja opetella - ja saikin taas jo kutsun näyttökoiraksi. Friniä kehuttiin ihan hurjasti, miten ihanaa on, kun on tällainen rauhallinen asiakaskoira, joka oikeasti antaa käsitellä ihan rauhassa. Hieno tyttö, olin niin ylpeä mun lassiesta ♥


Tänään illalla olikin sitten vuorossa rallykurssin pitämistä. Rakensin kahdeksan tehtävän ratapätkän ja sivummalle laitoin eri pujottelun muodot, joita sai sitten harjoitella myös. Alkuun kerroin, miten pujottelut ja spiraalit suoritetaan ja sitten kurssilaiset saivat niitä harjoitella. Toki katsoin, että lähtevät oikealta puolelta pujottelemaan jne ja pyysin taas kysymään, mikäli mieleen jotain kysyttävää tuli.
Rata oli seuraavanlainen:
Lähtö
1. Koira eteen + oikealta sivulle, istu
2. Käännös oikeaan
3. 360* vasempaan
4. Vasen täyskäännös (saksalainen)
5. 270* käännös oikeaan
6. Istu + maahan
7. Käännös vasempaan
8. Istu + 1 askel, istu + 2 askelta, istu + 3 askelta, istu
Maali

Frinin kanssa näytin radan suoritustavan. Itseäni jännitti pirusti, mutta Frini teki siitä huolimatta hienosti töitä! Frini on kivasti oppinut "takaa" -käskyn; kun se istuu edessäni ja sanon "takaa", Frini kiertää takakautta vasemmalle sivulleni. Välillä näytän pienen käsiavun, mutta pääsääntöisesti se kyllä jo ymmärtää mitä tuo käsky tarkoittaa.
Käännös oikeaan oli kivan tiivis, samoin 360* vasempaan. Myös vasen täyskäännös sujuu ja siinäkin käskysana "saks" toimii hienosti. 270* käännös oikeaan meni myös hyvin, samoin istu + maahan. Tässä kohtaa palkkasin ekan kerran herkulla, kun meni maahan. Ripeästi nousi maasta seuruuseen ja käännös vasempaankin onnistui ja pysyi kivan tiiviinä. Kahdeksaskin tehtäväkyltti sujui hyvin; Frini istui viereen aina pysähtyessäni eikä käskysanoja juurikaan tarvittu. Tokoa ajatellen hyvä niin ;) Mainitsin toki kurssilaisille, että saavat käskyttää istumaan jne.












Kurssilaiset tekivät rataa vuorotellen ja minä sitten opastin, jos tarvetta. Hyvin he kaikki jo kuitenkin alkavat oppimaan näitä kylttejä ja koiratkin ovat varsin taitavia, nuoria koiria! Alle kolmevuotiaita kaikki, nuorin taisi olla noin viiden kuukauden ikäinen. Pienestä se on kaikki aloitettava ^_^ ♥
Meille jäi vielä aikaa, joten rakensin toisenkin radan. Rataprofiili pysyi samana, mutta vaihtelin vain muutamat laput radalle. En tosin muista mitä kaikkea radalla oli, kun en kirjoittanut ylös, mutta hyvin Frini senkin radan suoritti pienestä jännityksestäni huolimatta.

Kurssin jälkeen lähdettiin vielä Wilman kanssa uittamaan koiria. Hain Hetan kotoa mukaan ja suunnattiin montuille. Wilmalla oli mukanaan Patron-beussi, joka rakastaa vettä :D Se juoksi suoraan uimaan heti kun sai siihen tilaisuuden. Frini ja Heta katselivat kummissaan vesipedon touhuja. Hetakin kahlasi ja käväisi uimassakin, mutta Frini ei uimaan mene. Kahlasi kyllä, mutta neidin mielestä on kovin ällöttävää, kun turkki kastuu :D
Voi kunpa se oppisi menemään uimaan ihan oma-aloitteisesti, minä kun en veteen kovin herkästi mene. Vesi on kylmää! Uinti olisi niin hyvää liikuntaa, sillä sitä lihastakin Frinille kehittyisi, kun polskuttelisi menemään. Mut katotaan mihin tää tästä etenee, lämpenis nyt nämä säät niin viitsisi edes kahlaamaan saakka mennä ite - silloin Frini aika varmasti tulisi myös uimaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti