Ilona

sunnuntai 21. kesäkuuta 2015

Colliemiitti Jalasjärvellä

Frini, Madde, Dali (& Amanda), Cindy, (Nina) ja Lempi
Tänään ajelin kera Frinin colliemiittiin Jalasjärvelle yhdeksitoista. Paikalle oli tullut mukavasti porukkaa, collieita taisi olla yhdeksän; kahdeksan pitkäkarvaista ja yksi sileäkarvainen pikkupentu. Pari vierailevaa tähteäkin saatiin paikalle; berninpaimenkoira ja villakoira Bella.
Alkuun pidettiin pieni näyttelytreeni. Unohdin autosta ottaa kentälle mukaan treenireppumme, mikä sisältää oikeastaan kaiken tarpeellisen - myös näyttelyremmin. Mentiin sitten eka juoksukierros normihihnalla ja -pannalla vaan eihän siitä oikein mitään tullut, Frini meinasi laittaa ranttaliksi. Siispä lähdin hakemaan reppua autolta ja vaihdoin "näyttelyvermeet" koiralle ja johan muuttui käytös; ravasin niin hienosti ja seistäpönötti kivasti paikoillaan, kun Jenni tuli käpälöimään koiran ja katsomaan hampaat. Selkeästi siis oppinut miten kuuluu käyttäytyä, kun on näyttelypanta ja -hihna käytössä ;)


Tämän jälkeen vapaata seurustelua; koirat vapaiksi ja ne saivat kentällä juoksennella yhdessä. Lopuksi otettiin Frinin kanssa vähän tokoa ja rally-tokoliikkeitäkin siinä sivussa. Tokosta lähinnä siis paikkamakuu yhdessä Madden (Steadwyn So Silky) ja berninpaimenkoiran kanssa. Aikaa ei otettu ja matka noin 10 metriä. Kävin palkkaamassa välillä ja pian mun jälkeen Jenni kävi palkkaamassa Madden, josta Frini otti häiriötä sen verran, että nousi seisomaan ja otti pari askelta mua kohti. Kävin laittamassa takaisin makuuseen, kävelin noin 5 metrin päähän ja melko pian palasin takaisin koiran luo ja vapautin. Luoksetuloakin testattiin kerran ja hyvin meni sekin. Käsiavulla ohjasin viereen perusasentoon. Tosin, mietin kyllä, että tuon loppuasennon voisi vielä jättää pois ja vaan palkata siitä että juoksee lujaa luokse..? Rallyn saksalainen käännös sekä eteentulot sujui kivasti :) Superhyvää häirötreeniä!



Ylhäällä oleva yhteiskuva huomattiin tietenkin ottaa vasta sitten, kun osa porukasta oli lähtenyt jo kotiin.. Täytyy seuraavalla kerralla yrittää muistaa ottaa yhteiskuva heti aluksi! :D
Kiitos kaikille paikalla olleille, meillä oli ainakin kivaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti