Ilona

sunnuntai 27. joulukuuta 2015

Match Show't 2015

Tämän vuoden mätsärit on taputeltu ja yhteensä sitä tuli kummankin koiran kanssa kierrettyä jopa 18:ssa mätsärissä! Useammassa mätsärissä minulla oli niin Heta kuin Frinikin mukana, osassa sitten vain jompikumpi. Tälle vuodelle asetetut "tavoitteetkin" mätsärien osalta täyttyivät - itseasiassa jopa ylittyivät, sillä pääsin niin Frinin kuin Hetankin kanssa BIS-kehään neljä kertaa! Aika huikeeta.

Frini on esiintynyt jälleen varmasti ja yhteistyö meillä pelaa. Malttaa pönöttää paikoillaan mielettömän pitkiäkin aikoja. Ottaa pönötysasennon kivasti itse ja kestää asettelunkin, jos tarve vaatii. Frinin kanssa kehässä on aina rento olla, ei tarvitse jännittää toimiiko vai ei.
Heta on myös esiintynyt mukavasti. Ravaamiset sujuu pääosin kivasti. Hetan söpö ulkonäkö taitaa edelleen olla yksi syy sen menestykseen ja onhan meillä sen kanssa myös aina hauskaa kehässä, mikä on mielestäni todella tärkeää! Meidänkin yhteistyö pelaa. BIS-kehissä on huomannut, että siellä Heta ei enää jaksaisi niin kovasti keskittyä ja vaatiikin palkkaa melkoisen tiheään, että jaksaa pönöttää ;) Vaan enpä siltikään menetä hermojani koiraan ja kisko hihnasta sitä ylöspäin vaan yritän tsempata suullisesti ja innostaa vielä kovemmin. Niin, ja sitä palkkaa nassuun kun pienenkin hetken jaksaa seistä edes jotenkin - ei se ole niin vakavaa ;)Ja tähän samaan syssyyn täytyy myös "avautua"; te, jotka sanotte, että "seropin kanssa on turha mennä mätsäriin, kun ei ne pärjää rotukoirille..", niin miettikääs vielä uudestaan ;) Menkää ja pitäkää koiranne kanssa hauskaa siellä kehässä! Älkää lähtekö voitonkiilto silmissä mätsäriin vaan todellakin vain viettämään aikaa koiranne kanssa - ja ajatelkaa, että tilanne on loistavaa harjoitusta. Sijoitukset on sitten mukava plussa, jos sellainen sattuu omalle kohdalle napsahtamaan :) Ja yleensä se hymyilevä, nauravainen handleri siellä kehässä on paljon miellyttävämpi näky kuin sellainen hapannaama, joka kiskoo koiraa hihnasta ja komentaa kovaa, jos se koiruus nyt ei meinaa sillä hetkellä malttaa esiintyä. Esiintyisitkö itse jos sinulle huudettaisiin "seiso nyt prkle" ja samalla tönimällä yritettäisiin saada ryhtiäsi paremmaksi? Ymmärrän toki jännityksen, mikä usein vetää ilmeen 'vakavaksi', mutta älkää purkako sitä hermostuneisuuttanne koiriinne. Tämä kehotus siis yhtälailla rotukoirienkin omistajille ;) Kuten jo sanoin; lähtekää mätsäriin harjoitusmielessä ja pitäkää kehässä hauskaa. Ei se ole niin vakavaa touhua loppujen lopuksi ^_^

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti