Ilona

perjantai 25. joulukuuta 2015

Toteutuiko vuoden 2015 suunnitelmat/tavoitteet?

Kursivoitu ja lihavoitu teksti kuvastaa viime vuonna suunniteltuja juttuja ja jokaisen kohdan alapuolella on sitten vastausta toteutuiko suunnitelmat/tavoitteet vai ei.


FRINI
 • Loishäätö keväällä ja syksyllä
  - Jep, tietty.
 • Lonkka- & kyynärkuvaus + selkä
  - Jeps, nämä kuvattiin alkuvuodesta Kankaanpäässä Ventelällä. Loppuvuodesta käytiin vielä tutkituttamassa polvet samalla, kun lähdettiin Sannan Jäynä-bokseria luustokuvauttamaan :)
 • Luonnetesti syksyllä?
  - Ei käyty luonnetestissä vielä tämän vuoden puolella, mutta MH-luonnekuvauksen Frini suoritti hyväksytysti syyskuussa. Luonnetesti kutsuu meitä sitten varmasti ensi vuonna! :)
 • Säännöllistä hierontaa ja lihashuoltoa
  - Melko säännöllisesti käytiin Kauhajoen Evankelisella opistolla koirahierojaopiskelijoiden hierottavana. Lisäksi hieroin Friniä myös kotona silloin tällöin.
 • Lenkillä vastaantulijoiden kohtaamista treenattava
  - Täytyy vähän häpeillen myöntää, että tämä on ihan jäänyt.. Ollaan menty sieltä mistä aita on matalin; koirat autoon ja metsään/pellolle riekkumaan vapaana. Ei siis mikään ihme, että ohitukset on nykyään ihan kamalia etenkin alkulenkistä -.-' Lenkin edetessä parantuu ohituksetkin, mutta huoh. Omaa päätäni saan hakata seinään, kun olen asian suhteen laiskotellut!
 • Lenkkeily pyöräillen sujuvammaksi
  - Pyörään ei juurikaan koskettu koko vuoden aikana jostain syystä, vaikka olisi kyllä ehdottomasti pitänyt! Frini on jostain nimittäin kehitellyt sellaisen asian, että polkupyörät (ja nimenomaan ne polkupyörät) täytyisi hävittää maapallolta. Tätä alettiin vasta alkutalvesta työstämään ja hivenen päästiin eteenpäin - ahkerammin olisi kuitenkin täytynyt etsiä tilanteita, joissa oltaisiin päästy ohittamaan pyöräilijä.
 • Agilitykurssille /-ryhmään pyrkiminen
  - Muutamilla kursseilla käytiin ja omatoimisestikin treenailtiin. Edistyttiinkin mukavasti.
 • Agiepiksiä mahdollisuuksien mukaan (osallistuminen Agirotuun?)
  - Vuoden aikana käytiin yhteensä seitsemässä agiepiksessä (tulevana maanantaina siis tämä seitsemäs epis tulossa), ratoja juostiin yhteensä kaksitoista. Oikeastaan käytiin siis jokaisessa agiepiksessä mihin vaan päästiin. Agirotuun ei osallistuttu. Viralliset kisat korkataan ensi vuonna.
 • Rally-tokon treenausta ja rallyepiksissä käymistä
  - Treenailtiin juu ja käytiin yhteensä kahdeksassa epiksessä. Virallisetkin kisat korkattiin 24.5. Porissa ja toiset viralliset kisattiin 23.8. Ilmajoella! Tavoite siis ylitettiin! :)
 • TOKO:n alkeiskurssille (jos sitä myötä oma motivaatiokin nousisi)
  - Marraskuussa aloitettiin tokon alkeiskurssi KauKo:lla ja edistyttiin todella mukavaan tahtiin. Oma tokomotivaatio nousi ihan hirmuisesti ja mielessä on käynyt jopa hullu ajatus, että ehkä meidät voisi ensi vuonna nähdä ihan virallisessa tokokokeessakin..! O.o Tänä vuonna käytiin ekassa möllitokokokeessakin jo (tulossa ensi viikon keskiviikkona)!
 • Mätsäreitä (laitetaanpa taas toiveeksi PUN ja sijoitus)
  - Huh! Yhteensä jopa 18 mätsärissä tuli käytyä..! O_o Tavoitekin saavutettiin ja jopa ylitettiin; päästiin neljä kertaa BIS-kehään saakka; 2 x BIS2, 1 x BIS4 ja 1 x BIS6! ^_^
 • Näyttelyitä; Tammikuussa varmasti Turku KV (jos edes H sieltä.. Eikun EH? Paitsi, että neiti tiputtaa turkkiaan, joten.. Kunhan nyt edes esiintyminen menisi hyvin ^_^), huhtikuun Vaasa KV vielä mietinnässä, ISO ehkä Harjavalta RN. Seinäjoki KV tietenkin myös mietinnässä, "kotinäyttely" kun on. Turkki- ja rahatilanteen mukaan mennään ;)
  - Mehän käytiin loppujen lopuksi vaan Turusta hakemassa se H (koirien bikiniluokka olisi ollut kova sana, siellä olisi voinut tulla menestystä! :p) ja sen jälkeen jäätiin kotiin kehittymään ja kasvamaan aikuiseksi ;p Vaasassa ja Seinäjoella toki olin itse kehänlaidalla katsomassa. Myös Messarissa tuli käytyä turisteilemassa.
 • Ja ne vetovaljaat ja se vedon opettelu...!
  - Omat vetovaljaat hankittiin vihdoinkin alkuvuodesta ja opeteltiinkin vetämään. Suhteellisen mukavasti Frini jo paria puolentoistalitran vesipulloa veti perässään eikä ottanut häiriötä siitä, että kehut tulivat sen takaa. Kevään jälkeen vetohommat sitten vähän unohtuikin.
 • Käytäisiinköhän me opettelemassa paimentamista?
  - Ei käyty vaikka mielessä kävi pari kertaa..
 • DOBOa voitaisiin mennä kokeilemaan, jos lähistöllä jokin kurssi/kokeilukerta järjestetään! ☺
  - Syyskuisella OnniDog -leirillä tähän kokeiluun olisi ollut mahdollisuus, mutta Frinin päivä oli jo niin täynnä kaikkea muuta ohjelmaa, joten päätin Frinin kanssa jättää tämän kokeilun väliin. Hivenen on harmittanut jälkeenpäin, mutta kyllä me vielä joskus päästään kokeilemaan :)
 • Peltoilua, metsäilyä, koirapuistoilua ja koirakavereiden tapaamista!
  - Näitä kyllä tehtiin todella paljon! Koirakavereita nähtiin usein, niin vanhoja kuin uusiakin tuttavuuksia :)
   
HETA
 • Loishäätö keväällä & syksyllä
  - Jep, tietty.
 • Säännöllisä hierontaa ja lihashuoltoa
  - Itse hieroin Hetaa silloin tällöin. Selkä-/lanneosa sillä pakkaa vetää juntturaan, mutta itse saan sen osan jumit ihan mukavasti auki onneksi.
 • Lenkillä vastaantulijoiden kohtaamista treenattava
  - Vähän samanlainen vastaus kuin Frininkin kohdassa. Heta tosin osaa ohittaa fiksummin, liekö iän tuomaa viisautta ;p Koirien ohitukset on vaikeinta, mutta muuten menee suhtkoht kivasti.
 • Lenkkeily pyöräillen sujuvammaksi
  - Juu, ei tosiaan koskettu siihen polkupyörään koko vuoden aikana juuri ollenkaan.. Eli ei treenailtu pyörälenkkejä Hetankaan kanssa.
 • Mätsäreitä (toiveena PUN ja sijoitus)
  - Heta jyräs! Se oli tänä vuonna ihan mieletön palkintohai! Käytiin myös Hetan kanssa yhteensä 18 mätsärissä. Päästiin Hepsunkin kanssa neljä kertaa BIS-kehään; 1 x BIS5, 1 x BIS10 ja 2 x BIS-! Näiden lisäksi sitten vielä useita sijoituksia niin punaisten kuin sinistenkin kehässä. Ihan mieletöntä päästä Hetan kanssa BIS-kehään, neiti kun ei kuitenkaan mikään varmin pönöttäjä ole - seisoohan se paikoillaan, mutta melko tiheään tarvitsee palkan, että mielenkiinto siihen pönöttämiseen pysyy :') Ehkä Hetassa vaan on se jokin, joka vetoaa tuomareihin? ;)
 • Jokohan me tänä vuonna saataisiin aikaiseksi opetella TOKO-juttuja!?
  - No ei varsinaisesti tokoiltu, mutta rally-tokojuttuja treenailtiin. Eli osittain tämä toteutui vaikka ei mitään tokon alokasluokan liikkeitä opeteltukaan.
 • Voitaisiin varmaan kokeilla rally-tokoakin :')
  - Todellakin kokeiltiin ja osallistuttiin jopa kuusi kertaa epiksiin!
 • Mikrosirutus ja FIX-rekisteröinti?
  - Ei FIX-rekisteröity eikä mikrosirutettu (vieläkään..). Mutta käytiin luustokuvissa; lonkat, kyynärät ja selkä. Samalla kopeloitiin myös polvet. Kaikki ok ♥
 • DOBOa Hetankin kanssa?
  - Syyskuun OnniDog -leirillä Hetan kanssa kokeiltiin ja itse tykkäsin. Hetaa vähän pallo epäilytti, mutta ihan varmasti uskaltaisi pallon päälle hypätä, kun vaan useamman kerran pääsisi treenaamaan ja totuttelemaan asiaan :)
 • Pari uutta temppua opeteltava! >:)
  - Ryömimistä vähän harjoiteltiin ja nakin perässä ryömii kyllä. Pelkästä käskystä ei kuitenkaan ;p Mitään muita varsinaisia tempputemppuja ei taidettu opetella - ellei nuota rally-tokojuttuja lasketa. Onhan nekin tavallaan jonkinlaisia temppuja ;p Joskin nekin aika vaiheessa ja nakkien voimalla mennään ^^'
 • Peltoilua, metsäilyä, koirapuistoilua ja koirakavereiden tapaamista!
  - Jepjepjep! Nähtiin niin vanhoja kuin uusiakin tuttavuuksia myös Hetan kanssa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti