Ilona

keskiviikko 9. joulukuuta 2015

Rally-tokoa ja tokotokoa

1. rata

Tehtiin rallyssa pari alokasluokan mittaista ratapätkää.
Ensimmäisellä radalla kyltit nro:

1. Lähtö
10. 360* oikeaan
26. Istu
18. Pujottelu edestakaisin
28. Istu + kierrä koiran ympäri
4. Käännös vasempaan
11. 360* vasempaan
5. 270* käännös oikeaan
16. Spiraali oikealle
23. Koira eteen + vasemmalta sivulle, istu
21. Koira eteen + vasemmalta sivulle
29. Istu + maahan
2. Maali

Toisella radalla kyltit nro:
1. Lähtö
12. Hitaasti
13. Juosten
14. Normaali vauhti
17. Spiraali vasemmalle
6. 270* käännös vasempaan
20. Koira eteen + oikealta sivulle
3. Käännös oikeaan
31. Istu + maahan, kierrä koiran ympäri
30. Liikkeestä maahan
27. Istu + istumisesta juosten
2. Maali

Käytiin radat ensin yhdessä läpi ilman koiria ja sitten suoritettiin radat yksitellen. Taas vaan osasivat niin hienosti! Pieniä korjausehdotuksia annoin, mutta pääsääntöisesti menivät oikein mallikkaasti :) Tein ekalle radalle ihan tarkoituksella tuollaisen "apua, tämä on muistettava!" -kohdan, kun pujottelu ja spiraali tehtiin samoilla tötsillä eri suunnasta. Pujottelussa neljä tötsää, spiraalissa kolme. Hyvin muistivat ;) Ensviikolla jatketaan uusien ratojen parissa.

Tokossa alkuun seuruuta liikkuroituna; kaksi koirakkoa teki samaan aikaan. Frini keskittyi muhun (tai ehkä enemmänkin nakkiin itseasiassa :'D) hyvin eikä ottanut häiriötä toisesta koirakosta. Mun käsikin pysyi tällä kertaa suhtkoht hyvin oikealla paikalla *edistystä*. 
Seuraavaksi liikkeestä maahan ja tämäkin liikkuroituna. Jouduin antamaan kunnon käsi- ja vartaloavut ja hidastamaan omaa liikkumistani reippaasti ennenkuin Frini meni maahan. Mutta kun se maahan meni, niin siellä se pysyi kunnes palasin sen luokse ja käskytin sivulle.

Tokohyppy; Jätin Frinin "odota" -käskyllä, jolloin tietenkin neiti taas avasi sanaisen arkkunsa. Kielsin ja pitihän sen vielä sitten tietysti kerran haukahtaa.. :D "Kerta kiellon päälle" eiks ni? No, sinne se kuitenkin jäi istumaan, "hyp" -käskyllä yli ja pienellä käsiavulla ohjasin sen viereen perusasentoon. Ja tulipa tässä mieleen, jotta kannattaisikohan mun vaihtaa käskysanaa tuolle hypylle, kun se vielä olisi mahdollista? Agilityssä käytän jo "hyp" -käskyä - tyhmä kysymys, mutta voiko koira alkaa sekoittamaan näitä käskyjä, kun tokossa kuitenkin tällä samalla käskyllä pitäisi sitten tulla istumaan viereen ja agilityssä ei todellakaan xD Ehkä esim. "yli" -käsky voisi tässä olla hyvä..?
Nouto/kapulanpito; Frini nostaa kapulan maasta ja nyt olen alkanut vaatia sitä, että saisin otettua kapulasta kiinni. Tarkkana tässä täytyy kyllä itse olla ja ennen kaikkea nopea ettei palkkaa siitä, kun koira päästää kapulasta irti ennen lupaa. Muuten hyvällä mallilla.
Kaukot; koira ensin perusasentoon, jonka jälkeen koira käsketään maahan. Jätetään koira (tässä kai voisin ehkä alkaa käyttämään "kaukot" -käskyä?) ja käännytään sen eteen noin parin metrin päähän. Käsketään koira istumaan ja sitten takaisin maahan. Tässä saa käyttää myös käsimerkkejä. Palataan koiran viereen ja käskytetään perusasentoon. Koiran tulisi istu-maahan vaihdoissa pysyä paikoillaan ja Frini pysyikin hyvin! Ollaan me vähän "salaa" tätä jo kotona muutamia kertoja treenailtu, niin ei täysin uusi juttu meille ollut. Ei tokikaan täydellinen suoritus ollut, mutta aika lähellä "kisavalmista" (hui mikä sana...! o.O).

Kotiläksynä; kapulanpitoa, takapäänkäyttöä, seuruuta ja liikkeestä maahanmenoa ;p

2 kommenttia:

  1. Hypyn käsky on varmaan makuasia, kyllähän koirat tilanteen erottaa mutta itsekin halusin kyllä eri käskyt :D Agilityssä meillä on hyppy ja tokossa hop, mutta eilisessä kokeessa unohdin totaalisesti mun hyppykäskyn, päässä löi ihan tyhjää kun kävelin asemiin ja liikkuri sanoi käsky :'D Sanoin sitten hyppy, ja Haltihan teki tyylipuhtaan tokohypyn :D Kaukoissa mulla on myös jättäessä "kaukot", niin koirakin tietää mitä on tulossa :) Mekään ei (enää) osata liikkeestä maahanmenoa, joten pääsee tehotreeniin kunhan tauolta palataan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mäki vähä aattelin, että kyllä koira ehkä sen tilanteen erottaa, mut silti jostain syystä haluaisin ehkä kuitenkin eri käskyn tuohon hyppyyn.. :D
      Taidan kans alkaa käyttää tuota "kaukot" käskyä kaukoissa koiraa jättäessä :p
      Vähän hämmästyin, kun Frini ei mennytkään niin vikkelään liikkeestä maahan, kun on aiemmin mennyt vaan jouduin ihan oikeasti hidastamaan kunnolla, melkein pysähtymään, ja antamaan kunnon käsiavut -> "Kyllä se kotona osaa" tuli tässä kohtaa mieleen :D Tätä siis harjoittelemme vielä ;D

      Poista