Ilona

sunnuntai 28. helmikuuta 2016

Collieiden näyttelytreenit

SCY Pohjanmaan alaosasto järjesti näyttelytreenit collieille Maalahden Berra-Areenalla. Treenien vetäjänä Johanna Leppänen. Paikalla oli seitsemän koirakkoa; kuusi pitkäkarvaista collieta ja yksi welsh corgi pembroke.
Frini on nähnyt näyttelyhihnan viimeksi marraskuussa, joten vähän tuli kyllä etukäteen mietittyä, että muistaakohan se yhtään miten siinä käyttäydytään ja mitä olisi tarkoitus tehdä :p Mutta kyllä se muisti; etenkin paikoillaan pönöttäminen oli vahvasti muistissa. Saatiin Johannalta kommenttia, että mun ei tarvitse Frinin pönötysasentoon puuttua, sillä Frini hakeutuu itse tosi hyvään asentoon.

Juostessa Frini kovasti pyrkii mun edelle. Lisäksi se yrittää ottaa kontaktia kääntäen päätään muhun päin ja tästä kärsii etenkin etuliikkeet. Tästä samasta me joskus harjoiteltiin pois ja vähän siinä oikeastaan jo edistyttiinkin, mutta nyt taas, kun on ollut taukoa näyttely-/mätsärijutuista ja talven aikana tehty melko paljon tokoa/rally-tokoa, niin saattaapi johtua siitäkin, että yrittää sitä kontaktia hakea myös tässä. Täytyy siis yrittää ennen näyttelyitä taas vähän muistutella neidille, että katse on ravatessa eteenpäin ;p Johannalle kiitokset neuvoista ja kivoista treeneistä! :)
Hieman olen tässä suunnitellut, että mentäisiin joko Raumalle, Mynämäelle tai Harjavaltaan Frinin kanssa. Me ollaan viimeksi oltu virallisissa näyttelyissä viime vuoden tammikuussa. Olisi siis jo ihan kiva käydä näytillä pitkästä aikaa kuulemassa mitä tuomarit nyt ovat mieltä tuosta puikkonokasta. Onko se niiden silmissä yhtään aikuistunut vai onko se vieläkin jotenkin keskenkasvuinen nulikka ;p Turkkiahan sillä saisi ehkä himpun verran olla lisää, mutta mä en valita - mulle se on täydellinen tuollaisena ;)


2 kommenttia:

 1. Mitä neuvoja saitte tohon, että katse pysyis edessä ravatessa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos oikeassa kädessä pidät herkkua, se pois kädestä ja ennen juoksuun lähtöä näytät vielä koiralle, että oikeassa kädessä ei ole mitään. Mulla ei kädessä herkkua ollut, koska silloin joskus aiemmin sain saman ohjeen ja siitä asti oon herkut aina laittanut pois kädestä ennen kuin lähdetään juoksuun jne :D
   Lisäksi voi esim. jonkun herkkualustan avulla harjoitella. Opettaa siis koiran etenemään targetille (tän Frini osaa jo agilitystä :]) ja juostaan sitä kohti. Tässä tosin koira voi vetää sinne targetin suuntaan innoissaan, että sekin pitää opetella, jotta mennään ihan sitä ravia vaan. Jonkun käskysanan, esim. "ravi", voi alkaa liittää siihen.
   Itse uskoisin, että jos Frinin kans treenattais näyttelyjuttuja taas enempi, nii kyllä se sieltä muistuis sen mieleen, että se katse piti pitää eteenpäin.. :p

   Poista