Ilona

keskiviikko 17. helmikuuta 2016

Hetan FIX-rekisteröinti ja Frinin rallyt

Puoliltapäivin ajeltiin koirien kanssa Seinäjoen Animagiin (tai nykyisinhän se on Evidensia, kun Animagi ja Univet yhdistyi). Hetalle oli varattuna aika rokotuksille ja sirunkin se sai viimeinkin niskaansa! Heta käyttäytyi taas oikein hienosti niin odotusaulassa kuin vastaanottohuoneessakin. Hetan sydän kuunneltiin ja tehtiin perusterveystarkastus - hyvässä kunnossa on flikka. Tosin, ennen rokotuksia punnitsin Hetan ja vaaka näytti hurjia lukemia; 8,5kg! Se on jo Hetalle paljon, kun normaalisti on painanut noin 7kg.. Noh, ei se nytkään vielä onneksi liian lihava ole, sillä kylkiluut tuntuu sopivasti eikä niitä tarvi etsimällä etsiä, mutta silti.. Josko nyt sitten vähän laitettais neitiä kevyelle dieetille :') Onneksi tuo koiran laihduttaminen on paljon helpompaa kuin itsensä xD
Heta siis sai niskaansa nelosrokotteen sekä rabiesrokotteen, jotka ovatkin taas voimassa seuraavat kolme vuotta. Lisäksi niskaan tökättiin mikrosiru ja nyt siis viimein Hetakin saadaan FIX-rekisteriin! Tuo piikki millä mikrosiru niskaan laitettiin, oli kamalan suuri - sanoinkin ihan ääneen, että jos mua piikitettäis tuon kokoisella "neulalla", niin minä kyllä huutaisin :D Mutta Heta ei huutanut, ei vingahtanut.. Sen ilmekään ei värähtänyt sirua laitettaessa. Se taisi olla niin keskittynyt vain mussuttamaan herkkuja, joita sille samalla syötettiin :'D

Samalla reissulla käytiin Salsan, Laulun ja Minnan kanssa ottamassa noin puolentunnin mittainen rallytreeni. Tosin ei me koko aikaa tehty, kyllä koira sai levätäkin välillä :p Lähinnä seuruuta harjoiteltiin Frinin kanssa. Otettiin myös paikkamakuu ja Salsa/Laulu toimi hyvänä häiriönä. Kiitos Minna ja pojat treeniseurasta! :)
Illalla sitten olikin taas ohjelmassa keskiviikkoiset rally-tokon omatoimitreenit sekä alkeiskurssi. Tällä kertaa omatoimitreeneissä ja alkeiskurssilla mentiin tällaista rataa:


Frini kun tosiaan jo päivemmällä treenaili, niin kävi jo mielessä, että kiinnostaakohan sitä treenata vielä nyt illalla. Kyllähän sitä kiinnosti - ei siitä edes huomannut, että oli jo tänään treenannut :') Samanlaisella innolla teki. Eka rata mentiin nakin avustuksella seuraten ja hyvästä seuruusta palkkasin. Tokalla ringillä sitten vähän hämmennettiinkin koiraa (ja ohjaajaa.. :p).. Mun piti alkaa vaatimaan Friniä tekemään, kun sehän osaa kyllä. Se tosiaan hämmentyi ja tuli sellainen "nevahööd" -hetki muutaman kerran.. Ohjasin hihnalla siirtymään oikeaan paikkaan ja kyllähän se siitä sitten pikkuhiljaa. Mentiin vielä toinenkin kerta samalla systeemillä ja nyt mentiin vähän paremmin kuin tuolla ekalla "nakittomalla" kierroksella.
Note to self: VAADI koiralta asioita - se osaa kyllä! >:O

Kivat treenilöiset oli. Alkeiskurssin ajan Frini odotteli seinänvierustalla makoillen. Kurssilaisille kiitokset ja tsempit jatkoon! Toivottavasti osasin opettaa edes jotain ymmärrettävästi ;) Ehkä kesemmällä sitten voisi ajatella jonkinlaista jatkokurssia, jossa tehtäisiin alokasluokan ratoja ja vaikka vaihtelun vuoksi voitaisiin muutamia avoimen luokan kylttejäkin opiskella - jahka ensin itse opettelen niiden suoritustavat ;)

Rallyn alkeiskurssin jälkeen alkoi vielä näyttelytreenit, joita jäin joksikin aikaa katsomaan. Vein jo Frinin autoon, mutta hainkin sen sitten vielä takaisin. Paikalla oli rauhallinen lapsi, jonka seurassa saatiin hyvää treeniä pienistä lapsista. Saatiin positiivinen kokemus, jes!
Lisäksi halusin kokeilla paikkamakuuta näinkin suuressa häiriössä - olihan se pienoinen riski siirtää paikkamakuu yhtäkkiä näin suureen hälinään. Tiesin kuitenkin, että jos Frini nousee niin se joko pysyy paikoillaan, ottaa pari askelta eteenpäin tai tulee suoraan mun luokse. Se ei muiden koirien luokse lähtisi häseltämään, kun ei ole niin kiinnostunut toisista koirista.
Ohjasin Frinin perusasentoon, käskytin "maa" ja "paikka". Kävelin noin viiden 
(?) metrin päähän ja siinä sitä sitten oltiin.. Paikkiksessa ihan hirveässä hälinässä nimittäin! Frini pysyi mielettömän hienosti - sillä ei ollut aikomustakaan nousta. Pysyi vaikka muutama koirakko kävelikin ihan vierestä ohi! Kai mää saan nyt olla ihan vähäsen ylpeä ja onnellinen - edes jokin asia sujuu tälleen tosi kivasti! :'D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti