Ilona

lauantai 20. helmikuuta 2016

Laavuilua


Lähdettiin tänään Wilman ja kuuden koiran kanssa laavulle paistamaan makkaraa. Mulla oli tietenkin mukana Frini ja Heta, Wilmalla Runon, Irkun ja Patronin lisäksi myös Ninnu-beagle :) Sää oli varsin mukava - samalla saatiin kivan mittainen lenkkikin tehtyä, kun laavulle piti tallustaa parinkymmenen minuutin verran vaihtelevassa metsämaastossa; oli ylä- ja alamäkiä, käveltiin joenvierustaa pitkin ja välillä kömmittiin puunrunkojenkin ali :D


Laavulle päästyämme laitettiin notski tulille - hyvän hiilloksen saamiseen meni kyllä pieni tovi, kun puut tahtoivat vain savuta :D Ja vika ei kyllä tosiaankaan ollut meissä, puut vain taisivat olla hivenen kosteita eivätkä sitten halunneet syttyä kunnolla... Meinasi kyllä jo usko loppua ja tuumattiin, jotta jos tää ei nyt pian onnistu, niin lähdetään ja nakataan makkarat uunihin! xD Eipä meidän sitten tuota uhkausta tarvinnut toteuttaa, kun lopultakin saatiin hiillos aikaan ja makkarat paistettua. Kyllä se käristemakkara onkin hyvää noin ulkona nuotiolla paistettuna! Tottakai meillä oli mukana myös kahvia ja mehua - oikein kunnon retkeilijät :p Kolmisen tuntia tuli ulkoiltua. Mukava pieni retki hyvässä seurassa! Kiitos Wilma ja koirat! :)


Ajelin laavulta kotiin, pakkasin tavarat kasaan ja lähdettiin samantien ajelemaan kohti Kurikkaa. Treffattiin
Tiian kanssa Siwan parkkiksella, jossa oli tarkoitus testata, mitä hänen hollanninpaimenkoira Louhi tuumaa, kun jää yksikseen kaupan seinustalle, Tiia poistuu paikalta ja me Frinin kanssa kuljemme jonkin matkan päästä ohitse. Mekin sitten kokeiltiin samaa Tiian ja Louhin jälkeen. Ensin tosin tehtiin kumpikin niin, että poistuttiin kaupan nurkalle, mutta jäätiin kuitenkin vielä koiran näkyviin. Yksin seinustalle jätetyllä koiralla ei ollut mitään ongelmia vaan odotti hiljaa ja rauhassa. Kun tämä meni hyvin, kokeiltiin myös mennä nurkan taakse piiloon. Myös tämä sujui eikä tullut vastaan ongelmia. Toki nyt oli toisilleen hivenen tutut koirakot kyseessä, mutta parempi aloittaa tutumpien kanssa tällainen(kin) treenailu ja siirtyä pikkuhiljaa haastavampaan..

Tämän jälkeen sitten otettiin vielä muutaman kerran ryhmäpaikkista. Kerran nousi ja palautin takaisin samalle paikalle makaamaan. Muuten pysyi tosi hienosti! Olihan siinä taas kaikenlaista häiriötä; toinen koira vieressä parin metrin päässä, parkkiksella ohiajavia autoja ja ohikulkevia ihmisiä jne. Hienoa, hienoa ^_^ Kiitokset Tiialle treeniseurasta! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti