Ilona

sunnuntai 28. joulukuuta 2014

Agin Talavikuppi


Päätinpä tänään lähteä osallistumaan Frinin kanssa LAGUn järkkäämään agilityn Talavikuppiin (epäviralliset kisat siis), jossa on Kesäkupin tapaan neljä osakilpailua. Tämänpäiväinen oli 2. osakilpailu (1. osakilpailuun ei osallistuttu, koska olin silloin kaverini kanssa koiransa MH-luonnekuvauksessa). Jännitti ihan sairaasti jo ennen kuin oltiin edes paikan päällä eikä se jännitys kadonnut koko aikana oikeastaan minnekään! Onneksi ei sentään yksin tarvinnut jännittää, kun oli pari tuttua vieressä jännittämässä myös ;D Radalla tosin sain onneksi koottua itseni, toki pientä jännitystä oli sielläkin ja vähän se ehkä näkyikin ohjauksessa, mutta iloinen olen siitä, että mun ääni ei lähtenyt jännitystä pakoon ;p
Ilmoitin meidät tosiaan supermölleihin (hyppy-putkiluokka), ja rimojen korkeudeksi valitsin 50cm (vaihtoehdot olivat: 20cm/35cm/50cm). Aiemmin ollaan epiksissä menty medikorkuisilla rimoilla, mutta nyt halusin kokeilla maksikorkuisia. Ja hyvinhän nekin meni, ainutkaan rima ei lennellyt alas. Esteitä radalla oli 15 ja tuomarina toimi Hilpi Yli-Jaskari.

Omaa vuoroamme odoteltiin 1½h, sillä saavuimme paikalle noin klo 15.30, kisat alkoivat klo 16 supermölliluokalla ja meidän vuoro oli vasta vähän klo 17 jälkeen. Siitä huolimatta tuo odotteluaika ei paikan päällä tuntunut noin pitkältä, kun oli tuttuja ihmisiä joille sai välillä höpötellä ja tietenkin katselin minien ja medien supermölleilyä. Kävin myös lämppälenkin heittämässä Frinin kanssa omaa vuoroa odotellessamme.

Viimeinkin oli sitten meidän vuoro astella radalle. Laitoin koiran istumaan, panta ja remmi pois, "odota" ja kävelin toisen hypyn kohdille, laskin mielessäni kolmeen samalla vetäen syvään henkeä ja sitten annoin Frinille lähtökäskyn "tule".
Rata sujui hurjan hyvin - kunnes lopussa jäin vähän tuumaamaan, että mihinkäs sitten pitikään oikein mennä. Tästä johtuen ohjaus vähän myöhässä ja taisin rintamasuuntanikin kääntää jotenkin turhan aikaisin, joten Frini meni hypyn ohitse (video alempana ja tästä suoraan Youtuben puolelle). Tuo jäi kieltämättä vähän harmittamaan, sillä ilman sitä mokaa oltaisiin saatu tehtyä nollarata. Mutta eipä siinä, oikeastaan tuon mokan nyt jo melkein unohtaakin, koska muu osa radasta meni niin kivasti! ^_^ Putkiin Frini irtoaa tosi kivasti ja vauhtiakin siltä löytyy! Supertyytyväinen olen.

Meidän tulosrivimme näytti tältä:
Aika 28,33
AV -13,67
RV 5
Tulos 5
Sijoitus 10/18
Radan ihanneaika 42s


Vaikka jännitinkin, niin loppupeleissä oli tosi kivaa ja olen iloinen, että lähdettiin supermölleilemään! Kokemusta, kokemusta.. ;)

12 kommenttia:

  1. Vau, Frinihän menee lujaa! :D Ja kivannäköistä menoa, hyvää ohjausta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo se menee, joskus jo ehdin sanoakin että seuraavaksi hankin hitaamman koiran, mutta olen pikkuhiljaa alkanut tulla toisiin aatoksiin! Kun iteki oppii ni pysyy paremmin koirankin perässä - tai siis edellä :P
      Kiitos ^_^

      Poista
  2. Irtoopa Frini kivasti! :)
    Tiidan kanssa tarvis ruveta treenaamaan just tota irtoomista,tuntuu et on niin kädessä kiinni. Varsinkin väsyneenä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo niin se kieltämättä tekee! Etenkin putkiin! ^_^
      Ollaan ihan alusta saakka tehty irtoamistreenejä Frinin kans ja kädestä en oo palkannut juuri koskaan.. Aina ollut targetti tai sitten olen heittänyt lelun palkaksi - just sen takia ettei oppis hakeutumaan käteen kiinni odottaen sieltä palkkaa. En tosin tiedä/muista miten oot tehnyt, mutta jos oot palkannut kädestä nii kannattaa vaihtaa tuohon lelun heittämiseen (jos koira palkkautuu lelulla) tai sitten siihen että opetat etenemään namialustalle (täs tosin vaarana, että koira oikaisee targetille, jos jtn ratatreeniä tekee, et melkein tarvittee avustajan sinne targetin luo estämään sen jos koira meinaa liian aikasin mennä hakemaan palkkaansa :D). Tai voihan sitä leluakin käyttää ns. targettina.

      Poista
    2. Ohjatuissa kouluttaja palkkaa lelulla tai nameilla(targetti), omatoimitreeneissä kaveri palkkaa tai minä heitän namin maahan. Kun vaan pääsis enempi treenaamaan omin nokkinensa niin pystyis paremmin puuttumaan näihin meidän ongelmakohtiin. Ehkä me ennen kesää saatais se kauan odotettu halliavain :)

      Poista
    3. Nii justiinsa :)
      Joo, pitäs kans ite kysellä hallille avainta, josko sen jostain sais, ni pääsis itekseen kans treenaamaan.

      Poista
  3. Vau kui kivasti, ja irtos mielettömän näpsäkästi! :o

    VastaaPoista
  4. Meillä toimii myös kädestä palkkaus, ikinä ei ole kuitenkaan jäänyt käteen roikkumaan mutta ihan aluksi palkattiin aina namialuistoilla ja nyt vuoden aksaa harrastaneena voi palkata kädestä ilman että se jäis roikkuun tai ei irtois :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ok, varmaan riippuu siis ihan koirastakin, että miten käy :') Monesti vaan oon kuullut, että jos palkkaa kädestä niin koira oppii myös helposti hakeutumaan lähelle sitä kättä koska tietää, että palkka tulee sitten jossain vaiheessa sieltä suunnalta :D Mutta en tosiaan väittelemään ala asiasta, varmasti joillakin toimii tuokin :)

      Poista
  5. Frini on tosi magee pk collie! Harvemmin näkee noin nopsia ja irtoavia rotuisiaan. :)

    Meillä luonnostaan erittäin irtoavan ja estehakuisen koiran kanssa kädestä palkkaamisesta on ollut hyötyä, että on oppinut kuuntelemaan ohjaajaa, mutta tosiaan muunlaisia koiria ei kannata palkkailla kädestä että koira oppii etenemään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, kiitos! ^_^
      Niimpä :) Se riippuu paljon koirasta sopiiko tuo kädestä palkkaaminen vaiko ei. Frinille se ei kävisi, koska sitten hakeutus ihan varmasti mun käteen - vapaana ollessaankaan ei juurikaan irtoa, joten agilityssä meille on ollu tärkeetä opettaa tuo irtoaminen - nähtävästi siinä ollaan ainakin joiltain osin onnistuttu ^^'

      Poista