Ilona

perjantai 19. joulukuuta 2014

Toteutuiko vuoden 2014 suunnitelmat/tavoitteet?

Kursivoitu ja lihavoitu teksti kuvastaa viime vuonna suunniteltuja juttuja ja jokaisen kohdan alapuolella sitten vastausta toteutuiko suunnitelmat/tavoitteet vai ei.


FRINI
  • Josko innostuttais TOKOsta ja saatais ALO-liikkeet kasaan? Edes jotenkuten..
    - No ei nyt innostuttu niin paljoa, kuin alunperin oli tarkoitus. Junnataan edelleen seuraamisen alkeissa. Sivulletuloonkin tarvitsee pienen käsiavun - joskin muutaman kerran olen kokeillut vain sanoa "sivu" ja onhan se oikeaan paikkaan hakeutunut. Meikäläinen on vain ollut turhan laiska asian suhteen, sais hakata omaa päätään seinään, kun on ollut niin saamaton! Tosiaan, ei nyt saatu ALOn liikkeitä kasaan (lähellekään), mutta alkeita ollaan tehty kuitenkin - kai sekin on edes jotain? ^^'
  • Pyritään agilityn alkeiskurssille/-ryhmään!
    - Pyrittiin ja päästiin - ja vielä useammallekin agikurssille! Paljon ollaan opittu vuoden aikana - ja paljon on tottakai vielä opittavaakin, mutta mikäs kiire meillä tässä on. Rakennellaan hyvät pohjat ja katsellaan niitä virallisia kisoja sitten joskus paljon myöhemmin :p
  • Korkataan viralliset näyttelyt Seinäjoen ryhmänäyttelyssä (FCI 1 & 5) maaliskuussa. Käydään myös ainakin Raisiossa collieiden pääerkkarissa kesäkuussa. Huhtikuun Vaasa KV:tä ja lokakuun Seinäjoki KV:tä mietin vielä. Mutta josko jostain saisi edes H:n! :') Pääasia nyt kuitenkin, että kehäilyt menee omalta osaltamme hyvin, mitään suurempia odotuksia ei ole. Päätavoite: hauskuus ja kokemukset! :p
    - Jep, korkattiin maaliskuussa Seinäjoen ryhmänäyttelystä ja sieltähän se H tuli! Tuomarina Marjatta Pylvänäinen-Suorsa. Vaasan KV:ssäkin käytiin, tuomarina irlantilainen Sean Delmar ja häneltä Frini sai EH:n! Eli tavoitteemmehan siis ylittyi tässä! ;) Raision erkkarissa ei lähdetty käymään, enkä lokakuun Seinäjoen näyttelyynkään (joka muuten tänävuonna oli KR eikä KV) neitiä ilmoittanut, koska neiti oli melkoisessa bikinikuosissa :p Kehäilyt meni kuitenkin hyvin; meillä oli hauskaa ja sain jokaisen kerran jälkeen olla erittäin tyytyväinen Frinin käytökseen kehässä ja sen ulkopuolella ♥
  • Lenkkeily pyöräillen!
    - Muutamia kertoja käytiin kokeilemassa; alku oli jokaisella kerralla hieman hankalaa, mutta loppua kohden parani kuitenkin.
  • Mätsäreitä (toiveena PUN ja sijoitus)
    - Tämähän meni niinkin hauskasti, että sijoituttiin jo vuoden ekassa mätsärissä (helmikuussa) PUN1 (BIS-kehää ei tässä mätsärissä ollut) ja saatiin "Kalajärven Prinsessa 2014" -titteli :') Muutenkin meidän tämän vuoden mätsärit ovat menneet mielettömän hyvin! Ollaan tänävuonna käyty 13:ssa mätsärissä ja sijoituttu 8:n kertaa (paras tulos lokakuussa PUN1 BIS2!)! Täytyy vielä mainita, että jokaiseen mätsäriin lähdettiin kuitenkin "mennään pitämään hauskaa ja näkemään kavereita" -asenteella. Kertaakaan ei menty voiton kiilto silmissä ja ne sijoitukset tulikin siten aina mukavana yllätyksenä. Tämän kuun lopussa olisi vielä tulossa Seinäjoen mätsäri ja kyllä meidän sinne varmaan täytyy mennä päättämään mätsärivuosi 2014.
  • Valjakkoilua mahdollisuuksien mukaan
    - Käytiin me kerran valjakkoilemassa. Ennen seuraavaa kertaa mun täytyisi ostaa Frinille omat vetovaljaat ja opettaa se vetämään niissä itsenäisesti. Valjaiden ostaminen on kuitenkin vain jäänyt ja jäänyt.. Mutta kyllä me vielä ne jossain vaiheessa hankitaan ihan oikeasti ja opetellaan vetämään!
  • Paimennuksen kokeilu?
    - Noh, meidän KOKEILUHAN oli sellainen, että käytiin syyskuussa heti suoraan FCI:n virallisessa paimennustaipumustestissä Kuopiossa, Vehmersalmella. Se oli vähän semmoinen "nyt tai ei koskaan" -testi. Frinin ollessa pentu, mietiskelin, että olisi kiva käydä tuota taipparia kokeilemassa pikkupaimenen kanssa, kun se vähän kasvaa. Sitten koko asian jo oikeastaan unohdinkin, kunnes Wilma linkitti sivut, mistä taippariin pääsi ilmoittautumaan. Hetken pohdin ja sitten päätin laittaa ilmot menemään - nyt tai ei koskaan. Ensi vuonna kun ei oltaisi viralliseen taippariin enää Frinin kanssa päästy, koska se olisi jo liian VANHA siihen (taipparissa 24kk yläikärajana)! :D Totta puhuakseni ehdin jo hetken ilmoittautumisen jälkeen katua koko asiaa, miksi menin sen ilmoittamaan - mutta ONNEKSI ilmoitin; Frinihän nimittäin suoritti testin hyväksytysti ja nyt sitten KoiraNettiä koristaa ensimmäinen koulutustunnus; PAIM-T ;)
  • Lonkka- ja kyynärkuvat loppuvuodesta
    - Ei vielä päästy luustokuvissa käymään.. Ärsyttävää, kun koko ajan siirtynyt myöhempään ja myöhempään erinäisistä syistä. Ensi vuonna sitten, heti alkuvuodesta!
  • MH-luonnekuvaus sitten loppuvuodesta? (katotaa ny, ehkä, maybe.. Saahan sitä suunnitella, eri asia toteutetaanko tämä ;p)
    - Ei käyty ja tuskin tullaan koskaan Frinin kanssa käymäänkään.
  • Rokotukset kesällä!
    - Jeps, tottakai.
  • Terveenä pysyminen!
    - Terveenäkin pysyttiin ☺


AWA
  • Lenkkikäytös paremmaksi/varmemmaksi
    - Parempaan päin mentiin koko ajan.
  • TOKOn ALO-liikkeet kuntoon... -> möllit??
    - Aikalailla hyvinhän ne saatiin kuntoon ja intoa koiralla oli tehdä töitä. Mölleihin saakka ei kuitenkaan koskaan ehditty, mikä harmittaa suunnattomasti :(
  • Mätsäreissä sijoitus (Enemmänkin toive kuin tavoite :p)
    - Kerran käytiin mätsäreissä ja osallistuttiin x-rotuisten luokkaan. Siellä saatiin ensin punainen nauha, mutta esitin sinisen nauhan saaneiden kehässä, koska Hetakin sai punaisen nauhan (ja Heta esiintyi sillä kerralla paremmin, joten siitä syystä vein Hetan punaisten kehään ja Awan sinisten kehään). Osallistujia oli x-rotuisten luokassa yhteensä kymmenen ja niin punaisissa kuin sinisissäkin sijoitettiin viisi; ja tästä syystä kun Awa oli sinisten nauhakehässä, koiriakin oli siinä täten kuusi ja punaisten nauhakehässä neljä. Awa ei tuona päivänä halunnut esiintyä ollenkaan, joten oltiin sitten sinisten kuudensia. Periaatteessahan oikeasti siis sijoituttiin ja oltiin PUN5, mutta palkinnot jäivät saamatta - en tiedä oltaisiinko ne oikeasti saatu, jos vain olisin kysynyt asiasta ^^' No, joka tapauksessa; vaikka meillä kehässä vähän hankaluuksia olikin, olin iloinen, että Awan sinne mukaan otin! ♥
  • Terveenä pysyminen!
    - Terveenä pysyttiin kyllä.
  • Mikrosirutus ja FIX-rekisteröinti
    - Ei ehditty.. Olisi ollut ensi vuoden juttu, jos oltaisiin uskaltauduttu toko-mölleihin ja sitä kautta jopa virallisiin loppuvuodesta (olisi tosin riippunut siitä miten möllit olisi menneet)?
  • Laihikselle! Painoa nyt n. 16,6kg.. Jos saatais edes kilo pois niin alkais näyttää paremmalta!
    - Juu saatiinhan sitä painoa pois ja alkoi näyttää ihan hyvälle. Viimeisin ylöslaitettu punnitus (kesäkuu) näytti 15,3kg.


HETA
  • Lenkkikäytös paremmaksi/varmemmaksi
    - Juu, onhan tämäkin parempaan suuntaan mennyt. Aiemmin kiskoi koko ajan, nykyään osaa jo kävellä hihna löysälläkin. Alkulenkistä tosin innoissaan kiskoo, mutta kun vähän muistuttelee, niin aika äkkiä alkaa kävellä rennommin.
  • Lenkkeily pyöräillen sujuvammaksi
    - Lenkit sujui pyöräillen ihan kivasti. Toki siinä on vielä petraamista, että Heta pysyisi koko ajan ojan puolella eikä yrittäisi missään vaiheessa vaihtaa puolta.
  • Irtiolo & luoksetulo varmemmaksi
    - Onnistuttiin! Tohdin päästää metsässä ja pellolla herkemmin vapaaksi, kunhan ensin neidille näyttää muutaman kerran, että taskusta löytyy herkkuja! Kivasti tulee luokse, kun kutsuu. Saa palkan aina, kun tulee käymään luona - oppiipa siihen, että se on kannattavaa käydä välillä tarkistamassa missä meikäläinen menee :p
  • Mätsäreissä sijoitus (Enemmänkin toive kuin tavoite :p Sitä varten seisomis- & ravaamistreeniä) :P
    - Ollaan käyty 11:ssä mätsärissä tänä vuonna ja yksi on tosiaan vielä tulossa. Ollaan sijoituttu 7:n kertaa (paras sijoitus 2 x PUN3)! Mätsäreiden osalta tämä vuosi on ollut meille kyllä melkoinen. Mutta kivaahan se on kieltämättä sijoittua, jos koirakin menee kehässä kivasti. Mutta täytyy myöntää, että pari kertaa on ollut kyllä pienoisia yllätyksiä, koska välillä on ollut vähän vaikeuksia siinä, kun Hepsu ei aina ole malttanut seistäpönöttää kovin pitkään; jos palkkaa ei ole tullut sopivaan tahtiin, on neiti alkanut tarjoamaan istumista ja maahanmenoa :D Mutta ehkä se on juuri tuo Hetan persoonallisuus ja se, että meillä on kehässä hauskaa - vaikka koira ei pönötäkään paikallaan kuin kone, en silti menetä siihen hermojani ja huuda sille "perkeleen piski sä et osaa mitään!".. :D
  • TOKOn sivulletulo ja seuraaminen jotakuinkin kuntoon
    - No ei tehty tavoitteellisesti sitten yhtään! Muutaman kerran silloin tällöin jotain yritettiin, mutta plaah :D Omaa laiskuuttani ei tämä tavoite nyt täyttynyt..
  • Terveenä pysyminen!
    - Pysyttiin terveenä ☺

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti