Ilona

perjantai 12. joulukuuta 2014

Tarvikepäivitys

Otsikko kertonee mitä tuleman pitää, joten aloitetaan:

Pannat

Niitä on liikaa.. :D
1. Frinin pantoja vasemmalta oikealle: Ketjupanta, oli alunperin käytössä mätsäreissä/näyttelyissä, kunnes hankin snakepannan. Useimmiten käytössä lila Feel Stitch -puolikurkkari ja agilitypantana Etoelävältä tilattu limenvihreä puolikurkkari, jossa lukee "Mä en voi sulle nyt tässä agilityvalioksi muuttua". Uusimpana pantahankinta turkoosi Feel Color -solkipanta, jonka ostin paimennustaipparia varten - jostain luin, että pannan täytyy olla solkipanta, joten ostin sitten heti kerralla sellaisen, jonka ajattelin kestävänä pitkään. Ja eiköhän se kestäkin, kun sen verran harvoin tulee käytettyä :'D
Non-stop -panta on mätsärivoitto, vielä kertaakaan ei ole ollut käytössä, kokeiltu kuitenkin on ja sopivaksi todettu. Fleecestä tehdyt punainen ja pinkki puolikurkkari on Frinin kasvattajan tekemät ja saatiin ne palkinnoksi tämän vuoden Say Wuf -Kesäpäivillä järjestetyistä pienistä kilpailuista. Silloin tällöin ovat käytössä ja hyviksi todettuja :)
Vaaleanvioletin "timantti"solkipannan ostin Frinille pentupannaksi. Se tosin osoittautui alkuun vähän turhan suureksi, joten se jäi hetkeksi odottamaan vuoroaan päästä käyttöön. Heijastinsolkipanta oli käytössä eniten Awalla. Muutaman kerran ollut Frinilläkin, mutta nyt jäänyt vähemmälle käytölle. Violetti huivipanta saatiin Wilmalta ja sitä pantaa käytettiinkin Frinin pikkupentuaika ^_^

2. Hetan pantoja vasemmalta oikealle: Hetalla oli musta ohut solkipanta, kun muutti luokseni. Panta on edelleen tallessa, mutta itse kun tykkään pannoista, joissa on jotain väriä, niin vaihdoin pannan Awan vanhaan pentupantaan, mikä siis tuossa kuvassa toisena vasemmalta luettuna. Se sitten ajan kuluessa kuitenkin vähän rikkoutui, joten ostin tilalle uuden punaisen "timantti"solkipannan. Satunnaisesti Hetalla käytössä on myös alunperin Awalle ostettu värikäs fleecepanta. Punaista luupantaa käytettiin myös yhdessä vaiheessa aika paljon, mutta sitten siitä hajosi pistolukko niin, etten enää tohtinut käyttää ulkoillessa (ettei napsahda auki käytössä) - panta toimi keittiön roskakaapinoven lukituksena hyvin, kun Frini oli pentu :D Silti se on jostain syystä vieläkin tallella.. Ehkä kaapinovea täytyy lukita vielä joskus?
Kaksi viimeisintä pantaa kuvassa ovat Hetan mätsärivoittoja; J. Alén -merkkinen pistolukkopanta ei ole vielä päässyt käyttöön, mutta on testattu ja sopiva on. Lisäksi lila/punainen Kennel Equip -merkkinen puolikuristava panta, jota on nyt alettu käyttämään useammin. Hetalla on myös ahkerassa käytössä punainen Rukka Bliss Polar -merkkinen pistolukkopanta, mutta siitä ei nyt satu olemaan kuvaa.

3. Awalle mittatilauksena tilatut pannat, jotka ovat olleet käytössä vain pari hassua kertaa.


Remmit
1. Ohut, "nahkainen" mustavioletti hihna oli Frinillä käytössä pentuna. Nykyäänkin voisi ehkä joissain tilanteissa käyttää, mutta odotelkoon nyt kuitenkin joitain muita aikoja kaapin perukoilla :')

2. Vasemmalta oikealle: Lila kankainen hihna oli käytössä Frinin ollessa pentu. Nyt hihna on nakattuna kaapinperälle ja saa toimia varahihnana, jos joskus semmoista tarvitaan. Vihreä grippiremmi (Trixie Fusion) on odotellut tokoinnostusta ja vasta nyt se on oikeastaan päässyt tositoimiin rally-tokoillessamme. Punotut hihnat päivittäin käytössä; Hetalla punainen ja Frinillä pinkki. Varalla beige ja Awalta jäänyt musta.

Lisäksi meiltä löytyy myös pari jälkiliinaa, muistaakseni molemmat ovat 10metrisiä. Myös n. 8metrin flexi meiltä löytyypi - tosin se on käytössä erittäin harvoin.


Valjaat & heijastintuotteet
1. Frinillä silloin tällöin käytössä Hurtta Collectionin Koivun väriset Y-valjaat ja Hetalla Hurtta (Pro) Collectionin punaiset T-valjaat. Awalta jäi pinkit Hurtta Lifeguard Y-valjaat, joita en malta myydä - jääkööt odottelemaan, josko joskus mahtuisivat jollekin.

2. Heijastinliiveinä käytössä Best Friend Gear -huomioliivit (kuvassa oranssi), niin Frinillä kuin Hetallakin. Hetalla nykyään käytössä siis Awalta jäänyt huomioliivi. Kuvassa on Hetalla aiemmin käytössä ollut liivi, joka jäi nyt sitten ns. varaliiviksi. Hämärällä/pimeällä kulkiessa Frini saa kaulaansa Merikoiran heijastinpannan (mätsärivoitto tämäkin panta :D), johon olen kiinnittänyt myös vilkkuvalon. Tyttöjen huomioliiveihinkin on vilkkuvalot kiinnitettyinä. Frinillä myös nykyisin käytössä vastikään ostettu Globus Sportin heijastinpanta, jonka heijastinlärpäkkeet näkyvät hyvin pitemmän turkin alta.


Vaatteet
1. Joulua varten on tietenkin ollut pakko hankkia jouluviitta ja tonttulakki - vähän rekvisiittaa joulukuvia varten. Muutoin noita ei tosiaan käytetä :D

2. Frinillä Hurtan sininen talvimantteli, jonka nakkaan koiran päälle viileämmillä keleillä ulkoilun sekä esim. agilitytreenien jälkeen. Takissa on myös heijastinyksityiskohtia.

3. Tämä takki myös Frinin, pitää pientä sadettakin mukavasti - ja lisäksi siinä on paksu heijastinnauha! Tämänkin takin saatan nakata treenien jälkeen koiran päälle. Saatiin takki Sannalta, kiitos siitä ^_^

4. Hetalla on tuollainen keltavoittoinen talvitakki, jonka kuosissa on ihania mustia pieniä mörrimöykkyjä ja sen kummallakin sivulla menee pieni heijastinterenauha. Takin on tehnyt Heidi, Valto-tuotteet. Hetalle löytyy myös äitini tekemä värikäs villapaita, mutta siitä en nyt tähän hätään mitään edustavaa kuvaa löydä.

Awalta jäi myöskin Heidin tekemä talvimantteli, mikä on ollut erityisen kestävä - vaikka sitä ei kovin montaa kertaa ole käytettykään, niin meno on ollut aika rajua, kun se on koiran yllä ollut. Siitä huolimatta on pysynyt ehjänä. Tätäkään takkia en aio myydä - se jääpi odottelemaan sitä aikaa, jos joku siihen joskus mahtuisi ^^' Ja vaikkei siihen mahtuisikaan koskaan kukaan, se takki on niin ihana, ettei sitä malta myydä eteenpäin.
















Lelut & herkut
Vasemmanpuoleinen kuvakollaasi:
1. Naruleluja sekä nännikumi - Frini rakastaa! Nämä kaikki narulelut vielä käyttämättömiä, pari noista olen tainnut ostaa itse, muut ovat mätsäri- tai agiepisvoittoja. Nännikumi on joskus ollut treeneissä mukana.

2. Pehmoleluja, jotka odottavat tuomiopäiväänsä. Heta tykkää retuuttaa ja Frini tarkistaa mitä pehmolelut ovat syöneet.

3. Frisbeetä ja jokin vinkulelu. Keltainen ja violetti frisbee ovat kovempaa muovia. Violettiä frisbeetä ollaan kokeiltu muutaman kerran, Frini ei oikein innostunut - ainakaan vielä. Pitäisi totutella vähitellen ja opetella itsekin heittämään kunnolla. Oranssi frisbee on pehmeää kumimaista materiaalia ja samanlainen löytyy limenvihreänäkin - Awa rakasti näitä! Tuo frisbee, missä on tuota kangasta, on mätsäripalkinto. Ja tuo keltainen pieni vinkukoira on myös jokin mätsäripalkinto :D

4. Palloja, palloja - Awan lemppareita. Frini ja Heta ei sitten noista palloista niin piittaakaan. Lisäksi kuvasta löytyy tuollainen vinkulelu, joka ei kyllä vingu - pihisee vain :D

5. Pari aktivointipalloa ja aktivointipeli. Pallot tyhjenee vikkelään, pelikin on suhtkoht helppo, mutta kivaa pähkäiltävää koirille kuitenkin. Pari kongiakin löytyy, mutta kuvia niistä ei nyt ole. Toinen kongi on isompi ja toinen vähän pienempi. Niihin laitan aika usein jotain purkkiruokaa tms. ja tyrkkään jäätymään pakastimeen, josta sitten annan ne koirille - tovi koirilla vierähtää, kun tyhjentävät kongeja.

Oikeanpuoleinen kuvakollaasi:
1. Vapaassa käytössä lattialla lojuu lateksipossu, rapiseva kaalimato :D, tennispallo sekä jokin tuollainen punavalkoinen kuminen juttu.. :D Vinkumato on kadonnut jonnekin, saattaa olla isäni tykönä (luultavasti tungettu jonnekin kaapinperälle, kun on alkanut vingutus ottamaan hermoon? :D). Isäni tykönä majailee kuitenkin Hetan ehdoton lemppari; teurastettu (pehmo)lammas, jota myös Late-lampaaksi kutsutaan. Myös Frini tykkää lampaasta ihan hurjasti, samoin possu kokee kovia neidin käsittelyssä.. Lattialta löytyy myös erilaisia luita, joita koirat nakertavat silloin tällöin.

2. Treeniherkkuja lähinnä. Sankoon pilkon kaikki herkut; kanakierteet, tonnikalapalat, Frolicit yms. Sanko pitää herkut sopivan pehmeinä ja sitä on kätevä kuljettaa treenirepussa. Lisäksi löytyy myös lihanmakuinen HHC:n Training Stick ja pari HHC:n Training Baria (toinen sis. kanaa & perunaa ja toinen lihaa & vihanneksia).

3. Merileväjauhe ja valkosipulirouhe eivät nyt sinänsä herkkuihin kuulu, mutta ovat nyt jostain syystä tuohon kollaasiin eksyneet. Niitä kuitenkin ripottelen koirien sapuskan joukkoon kuuriluontoisesti. Kuvassa oleva HHC:n märkäruoka päätyi kongiin ja pakastimeen kylmettymään pian kuvanoton jälkeen.

4. Sitten vielä erilaisia luita ja herkkuja. Herkkupussikin on kuvaan eksynyt, sitä tulee tosin nykyään käytettyä harvemmin nyt, kun on itsellä treeniliivi, jonka taskuun saa helposti herkut.


Treenitarvikkeet
1. Kakkapusseja; niitä pitää olla aina mukana - jokaisen takin taskussa ja jokaisessa repussa ja laukussa. Ja autossakin niitä on hyvä pitää mukana. Kuvassa lisäksi vihreä namialusta (= targetti), punainen (nenä)kosketusalusta ja naksutin. Naksutinta en tosin oikeastaan koskaan ole oppinut hyödyntämään käytännössä - sen käyttöperiaatteen tiedän, mutta ei vaan tule juuri koskaan otettua mihinkään treeniin mukaan..

2. Treenilelut. Frini innostuu näistä kaikista, joten olen todennut nämä hyviksi palkoiksi - etenkin agilitytreeneissä.

Lisäksi tähän kategoriaan kuuluu HelsiTarelta tilattu treeniliivi, jonka selässä on brodeerattu Say Wuf -logo ja rintamuksessa oma nimeni. Henkilökohtaisesti olen tykännyt liivistä paljon! Treenireppuna on turkoosi Eastpakin reppu (joka näyttelyreppunakin toimii..), jonka sisältä löytyy kaikki tarpeellinen; vesipullo ja -kippo, treenilelut ja -herkut, target, nenäkosketusalusta, naksutin, kakkapussit, grip-liina, koirien ensiapupakkaus sekä rokotus- ja rekisteritodistukset.
Treenitarvikkeisiin lukeutuvat myös rally-tokokyltit, tokon hyppyeste, agilityn harjoitusrengas sekä kontaktilaudat.


Näyttelytarvikkeet
1. Näyttelyhihnat.. Niitä on monta, mutta onpahan valinnanvaraa ;) Vasemmalla meidän ensimmäinen, nahkainen, näyttelyhihna - nyt jo meidän omasta käytöstä poistunut, mutta toimii varahihnana tarpeen tullen. Myös kaverit ovat sitä lainailleet, kun ovat mätsäri-/näyttelyuraansa aloitelleet ;)
Kuvan keskellä valkoinen, musta ja ruskea ShowDogin näyttelyhihnat, jotka joskus voitin jostain arvonnasta. Kuten kuvasta näkyy, eivät ole olleet käytössä kertaakaan.
Ahkerimmassa käytössä ovat olleet Show Leads For Dogsin valmistamat näyttelyremmit, joista pidän itse kovasti! Ovat olleet kestäviä ja laadukkaita - ja ennen kaikkea tosi nättejä. Pinkki/valkoinen hihna pinkein helmin sekä musta hihna violetein helmin on lähinnä käytössä Frinillä. Hetalla käytössä musta hihna punaisin helmin. Vihreä/valkoinen hihna vihrein helmin on käytössä kummallakin.
Frinillä pantana on snake-ketjupanta ja Hetalla tavallinen ohut ketjupanta (mikä ei näy kuvassa).

2. Violetti näyttelykansio, jossa säilytän koirien rokotuskortteja. Lisäksi sieltä löytyy myös Frinin rekisteripaperit.


Ruoka- & vesikipot
Ruoka- ja vesikippoina meillä on pääsääntöisesti metallisia kippoja; Hetalla punainen ja Frinillä ihan vain tuollainen perus metallikippo. Awalla käytössä oli tuo skottiruutuinen. Vesikippoina myös kaksi metallinväristä kippoa. Muoviset kipot (limenvihreä ja siniset) ovat mätsäripalkintoja, samoin PetenKoiratarvike -logolla varustetut matkajuomakupit. Taitaa myös tuo matkajuomapullokin olla mätsäripalkintona saatu. Pinkin matkajuomakupin olen ostanut itse - se on tosi kätevä, kun sen saa kasaan, joten se menee pieneen tilaan ja kulkee kätevästi mukana!


Turkinhoito- & hygieniatarvikkeet
1. Harjoja ja kampoja. Ylimmäisenä "furminaattori" - tosi kätevä erityisesti Hetan turkkiin!
Vasemmalta oikealle: Kaksipuolinen harja, jonka tuota "mustaa puolta" en ole käyttänyt kertaakaan. Toisella puolella saa Frinin turkin harjattua kätevästi päällisin puolin.
Sitten pari kampaa; tiheä (puinen varsi) ja vielä tiheämpi (valkoinen varsi). Näitä en vaihtaisi mistään hinnasta; Frinin turkin saa näiden avulla pysymään takuttomana - ja jos pieniä takkuja on sattunut ilmestymään, niin ne saa näillä kahdella kammalla myös helposti selvitettyäkin. Näillä kammoilla on hyvä mennä läpi erityisesti korvantaustat sekä kinnerkarvat - ja yleensä menen koko koiran läpi vielä tuolla "puuvartisella" sen jälkeen, kun olen sen mennyt harjaten pohjavilloja myöten.
Seuraavana Roger Para eli ns. collieharja. Ja tämä meillä oleva harja on vielä sellainen, että se ei sähköistä turkkia. Tätä käytän harvemmin, useimmiten vain näyttelyissä "viimeistellessäni" koiraa kehäkuntoon :D
Sitten pohjavillahara, jossa pitkät piikit ja sopii täten hyvin pitkäkarvaisen koiran turkkiin. Piikit myös pyörivät ja painuvat sisään - myötäilevät koiran kroppaa. Ihan ok kapistus karvanlähtöaikaan, muutoin en tuota pahemmin ole käyttänytkään.
Seuraavana jokin vanha hiusharjani - eipä ole koirien turkkeihin tullut kovin montaa kertaa käytettyä. Viimeisimpänä mätsäripalkinto - jonkinlainen harja tuokin on, mutta totesin sen aika kehnoksi kapistukseksi. Ei ainakaan tämän talouden koirien turkkeihin ollut ollenkaan hyvä.

2. Kynsisakset; vasemmanpuoleiset ovat varasakset, keskimmäisillä leikkelen Hetan kynnet ja oikeanpuolimmaisilla Frinin kynnet. Hyviä kaikki, joskin tuota "stoppari"systeemiä en apunani käytä ollenkaan.

3. Juoksusuoja Friniä varten, muovikauluri, tassuvahaa/-voidetta, shampoita, korvienpuhdistusainetta ja glyserolia (Frinin korvankärkiin).

4. Jotain suihkutettavaa ainetta, mikä neutralisoi hajuja. Frinillä kun oli yhdessä vaiheessa tapana pissailla ja kakkia jatkuvasti sisälle aina kun olin poissa - ja aina siihen samaan kohtaan - niin ostin tuollaista ja se auttoi! Kun hajut poistui, väheni sisälle pissailu ja kakkailukin. Eipä tosiaan ole hetkeen tuota ainetta tarvittukaan, kaapinperältä tuon nyt vain löysin, kun aloin kuvaamaan kaappien sisältöä :D

5. Betadine ja koiran ensiapupakkaus; nämä mulla on yleensä mukana treenirepussa. Ensiapupakkaus sisältää mm. punkkipihdit, sidetarpeita ja pienet sakset.

Turkinkuivain meiltä löytyy myös; kuvaa siitä ei ole, mutta merkkinä Phoenix Zephir. Rakastan! Turkin kuivaaminen sujuu paljon nopeampaa ison ja tehokkaan kuivurin avulla! Heta rakastaa, kun sen turkkiin puhalletaan ilmaa, mutta Frini ei niin hirveästi ole ainakaan vielä oppinut tykkäämään - antaa kaulukseen asti kuivata ihan hyvin, mutta siitä ylöspäin kun yrittää kuivata, alkaa neitiä ällöttämään :')
Minkäänlaisia trimmaussaksiahan mulla ei itselläni vielä ole, kuten varmaan huomasitte. Tähän mennessä Frinin turkkia on napsittu joko koulun trimmaussaksilla tai sitte kotona ihan vaan Fiskarseilla - jotka nekin on ihan hyvin asiansa hoitaneet. Joulupukille laitoin toivetta menemään trimmaussaksista, joskin sieltä halvimmasta päästä olevista. Jos nyt alkuun aloittaisi edes niillä ;)


Kevythäkki & makuualustat
Kevythäkki (väriltään sininen) kuuluu lähinnä noihin näyttelytarvikkeisiin. Näyttelyissä ja mätsäreissä häkki nimittäin kulkee aina mukana - koira pääsee sinne omiin oloihinsa lepäilemään pitkän päivän aikana. Häkki on myös kotona aina käytössä, koirat saavat mennä sinne makoilemaan, jos niin tahtovat.
Kotoa löytyy myös viininpunainen, muovinen, koirien peti, jossa makuualustana fleecepeitto. Peti tosin ei ole kovin ahkerassa käytössä - silloin tällöin Heta siellä makoilee.
Josko tähän kohtaan mainitsisi, että autossa takapenkkiä suojaa lakana sekä joko pyyhe tai fleecepeitto. Pyyhkeen/peiton pyrin vaihtamaan 1-2kk:n välein puhtaaseen. Tarvittaessa useamminkin. Autossa on myös turvavyöjatkopalat, joissa koirat ovat autoillessa kiinni.

***************************************************************************************************************************

Siinäpä meidän tarvikkeet - kyllä niitä olikin paljon.. Ja osa jäi jopa kuvaamattakin o.O

1 kommentti: