Ilona

keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Takaakiertoja & pakkovalsseja

Keskiviikkoagilityt. Ohjelmassa tänään takaakierrot ja pakkovalssit - kyllä huomasi, ettei olla pitkään aikaan tuollaisia tehty.. Tai itseasiassa me ei edes olla tehty noita ollenkaan ratapätkään yhdistettynä - muistaakseni. Yksittäisinä ohjauskuvioina ollaan takaakiertoja harjoiteltu vähän ehkä joskus syksyllä viimeksi (hupsis) ja pakkovalsseja joskus kesällä (isompi hupsis).



Ratapätkä näytti tuolta ^
Aluksi kokeiltiin tuota punaisella merkittyä reittiä; koira takaakierrolle, hyppy, siitä putkeen jne.. Olisikin mennyt näin helposti! ;D Frini juoksi mun takaa hypylle, parikin kertaa (olin itse ylemmän vihreän täplän kohdalla). Lopulta sain sen jotenkin ohjattua takaakierrolle, mutta se ei hypännyt - taisin unohtaa "ottaa sitä nenästä kiinni ja vetää sen esteen yli". Ja toisella kerralla kun sain sen takaakierrolle, lähdin liian aikaisin kohti putkea ja koira jätti hyppäämättä. Otettiin sitten suoraan takaakierrolle, mikä onnistuikin ihan hyvin puomelle saakka. Yritin suoristaa linjan, mutta koira juoksi puomin ohi eikä sitten halunnut mennä siihen ollenkaan. Mentiin sitten puomin loppupäähän tekemään parit kontaktit onnistuneesti. Ehkä tuollainen kulma on vielä turhan haastava meille, pitäisi treenata enempi suoralla linjalla olevia hyppy-puomisarjoja ennen tällaisia kulmia.

Sitten kokeiltiin samaa rataa vielä niin, että otettiin ohjauksena pakkovalssi (mustalla merkitty reitti); asetuin itse sinisellä täplällä merkittyyn kohtaan, josta sitten otin koiraa vastaan oikealla kädellä ja palkkasin siihen. Tästä sitten ohjauskäsi vaihtui vasempaan ja ohjasin hypylle, putkeen ja hypylle. Puomi jätettiin suosiolla pois, käytiin ainoastaan tekemässä loppupään kontaktit onnistuneesti. Tämä pakkovalssi tuntui tuohon ratapätkään parhaimmalta ohjaustavalta. Täytyy nyt yrittää treenailla noita takaakiertoja ja pakkovalsseja esim. kiertelemällä puita.


Loppuun otettiin vielä putkitreeniä. Siirrettiin ensimmäistä hyppyestettä hieman vasemmalle niin, että se oli suorassa linjassa putken oikeaan päähän nähden (kuvassa siis putken alempana olevaan päähän). Koira istumaan, lähdettiin samaan aikaan liikkeelle ja käskytin putkeen. Hyvin Frini irtosi - mun oli tarkoitus heittää lelu palkaksi, mutta se ei vaan irronnut kädestä heti - onneksi se ei Friniä haitannut, kun sai kuitenkin repiä lelua palkaksi. Toisellakin toistolla irtosi putkeen hyvin ja minäkin onnistuin heittämään lelun palkaksi oikeaan aikaan.
Jälleen se video olisi ollut niin tarpeellinen, etenkin noista takaakierroista ja pakkovalsseista - mulla oli kamerakin jopa mukana, mutta se sanoi itsensä irti, kun meinasin antaa sen kanssatreenaajalle ja pyytää häntä kuvaamaan.. Ehkä ensi kerralla sitten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti