Ilona

keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Agitreenit

Toiset ohjatut agilitytreenit. Jäi vähän hämmentynyt fiilis. Meidän eka ratapätkä näytti tältä:


Alussa juoksi puomin ohi ja suuntasi kohti pussia, joka oli seinän vieressä säilytyksessä pussinsuu mytyssä (luuli varmaan putkeksi ja putkethan vetää tuota koiraa puoleensa). Käskysanoissa ei tosin ole mitään samaa, puomilla käytän "kiipee" -käskyä ja putkella ihan vaan "putki" -käskyä. Ja kun tarkemmin muistelen, niin ei olla varmaan koskaan edes taidettu treenata pussia. No, toisella yrittämällä ei mennyt suoraan vieläkään; juoksi vähän ohi ja yritti loikata vähän kontaktipinnan jälkeen puomille.. Sitten ei otettu alkuhyppyä ollenkaan vaan aloitettiin puomilta ja sujui. Alastulossa pysähtyi hyvin kontaktille ja putkeen irtosi hyvin. Ei vielä oikein osaa yhdistää puomia osaksi rataa.
Seuraavaksi juostiinkin keppien ohi - taisin olla vähän koiran edessä ja senkään takia ei kepeille hakenut. Lähetin uudestaan putkeen ja siitä kepeille, tällä kerralla annoin koiralle enemmän tilaa ja hyvin pujotteli kepit, hyvällä rytmillä. Kepeissä edelleen ohjurit (verkot) jokaisessa välissä. Varmaan pian voisi edes kokeilla poistaa yhden verkon keskeltä?
Lopussa pitkä suora, jossa kanssatreenaajat koirineen ihan parin metrin päässä viimeisen esteen vieressä (hallin pienen koon vuoksi) - se häiritsi Friniä selkeästi, sillä se ei millään halunnut viimeistä estettä hypätä vaan kiersi sen putken puolelta. Ihmiset yrittivät mennä vähän kauemmas, minä vaihdoin ohjauspuolta (olin siis koiran ja yleisön välissä) ja hypättiin viimeinen hyppy onnistuneesti yksittäisenä esteenä. Sitten kaksi ja lopulta kaikki kolme hyppyestettä. Tästä jäi hämmentynein fiilis, sillä Frini on osannut mennä suoraan eteenpäin radalla, kun olen käskyttänyt "menemenemene", vaan nyt kun ei mennytkään, niin hämmennyin. Ja tottakai koirakin siinä samalla. Onneksi lopulta kuitenkin onnistui.


Sitten rataa vähän muokattiin (kuva yllä) ja lisättiin siihen keinu, jonka treenaus on meillä ihan alkutekijöissään. Me ei muuta rataa suoritettu (sen takia sulut muiden numeroiden ympärillä :D) vaan paneuduttiin keinuun yksittäisenä esteenä. Saatiin neuvoja treenata keinua eri tavalla, kuin ollaan aiemmin treenattu (aiemmin ollaan treenattu niin, että minä varmistan toiselta puolelta ja avustaja toiselta puolelta, ettei koira hyppää keinulta alas. Samalla avustaja on hidastanut keinun liikettä). Tässä uudessa tavassa keinun "ylösmenon" alle laitettiin tueksi siiveke, keinun loppupää oli siis noin 10-15cm irti maasta. Tästä lähdin koiraa ns. kiepsauttamaan alastulokontaktille ja palkkasin, kun koira laittoi tassunkin esteelle. Pari onnistunutta toistoa kummaltakin ohjauspuolelta ja se riitti sillä erää. En oikein tiedä osaanko nyt lähteä tuolla uudella tavalla opettamaan, mutta katsotaan. Ainakaan tällä hetkellä ei ole selkeää kuvaa päässä siitä, että miten tuosta lähdetään hommaa viemään eteenpäin, mutta ehkä se jossain vaiheessa selkiytyy.
Viikon kuluttua jatketaan ja kouluttajaksemme vaihtuu Satu Latva-Kyyny.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti