Ilona

keskiviikko 17. joulukuuta 2014

Tää on hallussa

Tai ainakin sellainen fiilis jäi tämänkertaisesta agilitytreenistä - kerrankin! ;)
Ohjelmassa tänään rengastelua ja putkia. Kun näin radan, oli eka ajatus taas "voi ei, mitäköhän tästä tulee", sillä rengas yhdistettynä rataan mietitytti. Ollaan tehty rengasta viimeksi joskus kesällä. Skarppasin kuitenkin itseni ja mentiin hyvillä fiiliksillä radalle; otettiin rengas muutaman kerran pelkästään ja muisteltiin, että mikäs este se tuollainen olikaan. Ensimmäisen kerran kiersi, mutta seuraavat toistot loikkasi renkaan läpi onnistuneesti (rengas ei tosin ollut maksikorkuisena). Sitten yhdistettiin renkaaseen mutkaputki - onnistuneesti. Ja siitä seuraavaksi vielä suoralle putkelle lähetys - hienosti!


Alkuun ohjasin niin, että jäin renkaan kohtaan, jonka jälkeen ohjasin koiran putkeen ja juoksin ns. putken "takaa" (mutkapuolelta) nappaamaan koiraa nenästä kiinni ja lähetin suoralle putkelle. Tässä tuntui kuitenkin tulevan kiire, joten testattiin sitä, että jätän koiran lähtöön ja itse siirryn suoraan putken kohdalle (sininen tähti) niin, että koira näkee mut ja minä näen koiran renkaan läpi; kutsun siis koiran periaatteessa luokseni ja ohjaan siitä putkeen. Oman kropan suunta kertoo jo valmiiksi minne on tarkoitus mennä renkaan jälkeen. Koira putkeen ja nappaamaan taas koiraa nenästä kiinni ja lähetys suoralle putkelle. Alkuun vein koiran melko lähelle putkensuuta (lähetin suurinpiirtein suoran putken puolesta välistä), mutta seuraavalla toistolla kouluttajamme (Satu Latva-Kyyny) kehotti kokeilemaan, onnistuisiko lähetys kauempaa ja onnistuihan se (punainen tähti)! Frini oli ihan super!

Keppejä me ei otettu tässä vaiheessa ollenkaan - hyvällä fiiliksellä koira pienelle tauolle. Vasta lopuksi vahvisteltiin ekaa keppiväliä; muutaman kerran meni plörinäksi, mutta tuli niitä onnistuneita toistojakin ja sellaiseen myös lopetettiin tämä treenikerta.
Ihana lähteä treeneistä superhyvillä fiiliksillä! ♥

4 kommenttia:

  1. Meneekö Frini jo korkeeta rengasta? Me ollaan Tiidan kanssa jumituttu matalaan... Vaikka rengas ois osa suoraa pätkää, niin silti koira joko kiertää tai kieltäytyy, se on tosi tympivää :/ tosin nyt vasta ollaan ruvettu nostamaan rimakorkeutta kohti maxien korkeuksia, et ehkä se siitä kun tottuu hyppimään muutenkin korkeempia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai näköjään unohtui mainita tuosta, että ei tosin mennyt maksikorkuista. Tarkoitus oli mainita kyllä, mutta jäi sitten.. :D Maksikorkuista ei ole hypännyt vielä kertaakaan (muistaakseni), siihen kesällä jumituttiinkin, joten nytkään ei sitten alettu nostamaan.. Pitäs kyllä nostaa, että oikeasti oppis hyppäämään sen maksikorkuisenakin..!

      Poista
    2. Meidän uuden ryhmän kouluttaja totes vaan että Tiida ei enää vauvarengasta hypi. :D.. saas nähä miten se saadaan opetettua oikeen korkuiselle...

      Poista
    3. Joo, kyllä kans pitäs nostaa, ehkä sit ens kerralla ku on rengastreeniä ohjelmassa, ni voitas vaan paneutua siihen, että saatas toi hyppäämään se maksikorkuinenkin joskus..! Se kuitenki ihan hyvin hakeutuu siitä renkaasta läpi - tai ainaki tuossa matalammassa ^^'

      Poista