Ilona

tiistai 17. syyskuuta 2013

Agilityn alkeita

Viimeinen kerta tätä kurssia ja kyllähän sieltä jotain jäi mieleen. Opin koirastani ainakin sen, että se seuraa mun kropan liikkeitä tarkasti. Välillä tuntuu, että ihan liiankin tarkasti tällaisen amatööriohjaajan kiusaksi :D

Aloitettiin jälleen kuivaharjoittelulla, ja alla taas kuvaa havainnollistamaan sitä, miten meidän piti rataa suorittaa. Haastetta ainakin oli tällaiselle aloittelijalle. Niin, ja meidän täytyi mennä itse peruuttaen. Alkuun ei meinannut omat jalat ja kädet toimia yhteistuumin, mutta jossain kohtaa sitten kaikki napsahti kohdilleen ja alkoi sujumaan. Kaksi ensimmäistä estettä meni ihan hyvin, kolmas tuotti ongelmia, mutta kun sen ohi päästiin, olivat taas neljäs ja viides ihan helpohkoja. Mulla on liian nopea koira, en ehdi sen edelle. Sanoinkin, että seuraavaksi hankin jonkun tosi hitaan koiran, että pysyn itsekin sen perässä (tai edellä, miten sen nyt ottaa)... Jepjepjep! ;)


Seuraavassa esteet pysyi samassa järjestyksessä, mutta mentiin ensin kaksi suorilla hypyillä ja sitten... Öö.. No alla taas kuvaa! Jestas kun voi olla vaikea selittää.. Ei ihan ajatuskaan nyt luista kaikkein virkeimmin kun tätä kirjoittelen, alkaa uni painaa silmää (mutta "pakko" nyt kirjoittaa loppuun, ettei unohdu mitään! ;P). Joka tapauksessa, vihreä nuoli tuossa kuvassa tarkoittaa sitä kohtaa, jossa täytyi tehdä valssi. Älkää kysykö mitä se tarkoittaa, en osaa selittää! Jotenkin kivasti siinä piti vähän pyörähtää. Ottakaa tästäkin sepustuksesta nyt sitten selvää.. :') Tässä ensimmäinen Youtube-video minkä löysin esimerkiksi valssista.


Sillä aikaa kun muut suoritti edellistä radanpoikasta, sai omatoimisesti treenailla kontaktipintoja maassa olevan pahvinpalan avulla. Tätä ollaan pentuagilitykurssilla sekä kotona treenailtu jonkin verran ja Frini osasi homman ihan näpsäkästi! :)
Myös rengasta sai harjoitella omatoimisesti. Alkuun Frini vähän mietti, että miksi ihmeessä sitä nyt tuosta renkaan läpi pitäisi mennä, kun sen voi kiertääkin?! Pari kertaa se tosiaan meinasi vain kiertää renkaan, mutta kun otettiin vain uudestaan, alkoi tämäkin sujumaan ja ihan hyvällä vauhdillakin jo renkaan läpi loikattiin.

Vähän naureskeltiin myös sitä, että Frini oli koko kurssin ajan ihan hiljaa! Se odotti tolpassakin täysin hiljaa, ja vain makoili tai istui odottamassa. Taisi viime kerran pieni tälli siitä sähköpaimenesta saada tämän aikaan.. "Mahtavaa koirankoulutusta". Ei vaan, eihän se mukavaa ollut, että neiti sen tällin sai, mutta eipä se sille mitään pelkoa ainakaan jättänyt. Onneksi. Ainut vaikutus, että tuolla kentällä se odottaa oikeasti hiljaa, mikä on ihan kiva juttu kyllä, mutta olisi se sen voinut vähän muulla tavalla oppia.. Treenaa kuitenkin innolla ja keskittyneesti kaikesta huolimatta :)

Seuraavana onkin agilityn saralla vuorossa sitten omatoimista treenailua kursseilta saatujen oppien avulla ja pentuagilitystähän meillä tosiaan on pari kertaa jäänyt välistä, jotka saadaan mennä korvaamaan seuraavalla alkavalla pentuagilitykurssilla. Joskin ne korvauskerrat on vasta marraskuun puolella, mutta eiköhän me tässä välissä jotain sitten osata tehdä itsekin. Joskos ensi vuoden puolella sitten alkaisi jotain agilityn jatkokursseja tms., joihin voitaisiin osallistua. Tokon alkeiskurssikin kiinnostaisi ja nyt kyllä olikin parissa paikassa semmoinen alkamassa, mutta harmittavasti kurssipäivien ajankohdat oli vähän huonot meikäläiselle.. Josko tätä tokoakin sitten ensi vuoden puolella! Täytyy pitää kurssitarjontaa silmällä koko ajan! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti