Ilona

torstai 5. syyskuuta 2013

Frinin asuntolatesti

Frini pääsi tänään ensimmäistä kertaa mukaan koululle koulupäiväni ajaksi. Laitoin hakemuksen tarhapaikasta ja tänään sitten pidettiin koirille asuntolatesti, jossa katsottiin miten koira on hallinnassa. Awalle ja Hetalle tämä samainen testi tehtiin viime vuonna, joten niiden ei tähän testiin enää tarvinnut osallistua.
Testissä pujoteltiin ensin neljän ihmisen vierestä ja sen jälkeen lähdettiin kävelemään vain eteenpäin, jossa vastaan tuli ensin pari kävelijää, sitten pari hölkkääjää ja lopuksi koirakko. Hienosti ohitettiin kaikki :) Sitten vietiin koira tarhaan ja poistuttiin itse koiran näkösältä. Testin pitäjä meni käymään koiran häkin luona sekä häkissä ja testasi miten koira reagoi vieraaseen ihmiseen ilman, että omistaja on siinä vieressä "turvana". Ja hyvinhän tämäkin meni, ei Frini ollut kuulemma kauheasti piitannut; vähän käynyt haistelemassa ja siinä se :')

Ja eilisestä on pakko mainita sen verran, että lähdettiin metsälenkille koko porukan voimin. Kaverini oli parin koiransa kanssa mukana myös. Harmi vaan, että ällöttävät hirvikärpäset pilasivat meidän kivan lenkin! Hyi olokohon, miten yököttäviä eläviä!
Mutta se pääpointti, miksi mainitsen tämän lenkin on se, että: Awa oli irti, Frini oli irti ja Hetakin oli IRTI! Hetakin pysyi hienosti lähettyvillä koko ajan ja oli kyllä niin ihanaa katsoa, miten onnellisena se juoksi muiden rinnalla! Ja niin mahtavasti tuli luoksekin, kun kutsuin! ♥


Juoksentelun (... ja kiljumisen...) jälkeen käytiin vielä koulun agilitykentällä vähän agilityilemässä. Frinin kanssa otettiin ensin pari hyppyestettä ja jätin koiran odottamaan; kivasti odottikin! Pari kertaa meinasi varastaa lähdön, mutta vein sen aina takaisin alkuun ja otettiin uudestaan, että lähtö onnistui. Nyt rimat eivät olleet enää ihan maantasalla vaan nostin niitä ensimmäiseen korkeuteen, olisikohan se korkeus ollut noin 10cm? Eli periaatteessa koira sai edelleen vain "juosta läpi" ilman sen kummempia hyppelyitä. Putkeakin otettiin muutaman kerran targettipalkalla. Lopuksi vielä kokeilin ottaa parit hypyt ja siitä suoraan putkeen. Ensin otettiin vain yksi hyppy ja siitä putkeen ja meni kivasti. Toisella sitten jo kokeilin ottaa toisenkin hypyn mukaan ja hypyt onnistui tässäkin, mutta putkesta mentiin ohi. Uusi yritys ja sitten onnistui. Tähän sitten lopetettiinkin, hyvillä mielin :)Häiriötäkin muuten oli mukavasti, koska agilitykentän vieressä on vuohiaitaus ja siellä käppäilee yksi vuohi. Aluksi koirat ihmettelivät sitä, mutta unohtivat sen pian.
Awan kanssa otettiin vähän tokoa; perusasentoa ja paikkamakuuta. Ei millään ois malttanut aluksi pysyä maassa vaan kentän hajut kiinnosti kauhiasti! Uutta yritystä vain kehiin koko ajan ja onnistuihan se lopulta ja Awa pysyi kuin pysyikin maassa. Noin minuutin verran siltä vaadin paikkamakuuta ja sitten vapautin. Perusasentoon hakeutui kyllä tosi näpsäkästi!
Hetun kanssa en sitten ehtinyt ottaa mitään, koska kello alkoi olla aika paljon jo siinä vaiheessa. Ihan tyytyväisenä se kuitenkin autossa makoili, että tuskinpa sitä kauheasti haittasi ettei tällä kertaa päässyt kokeilemaan agilityesteitä tms. Ensi kerralla sitten :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti