Ilona

tiistai 3. syyskuuta 2013

Alkeisagilityä

Kotiuduttiin juuri alkeisagilitykurssilta ja kylläpä oli taas uusia juttuja. Yritin taas PAINTilla piirrellä vähän miten esteet oli ja miten niitä mentiin. On niin vaikea jotenkin selittää, kun en oikein hallitte tätä "agilitykieltä" vielä ;D

Lähdettiin taasen kuivaharjoittelulla matkaan; hyppyesteet olivat niinkuin alla olevaan kuvaan olen ne piirrellyt. Mietittiin ensin ilman koiraa, että mistä koira lähtee ja miten se ohjataan seuraavalle esteelle jne. Sitten kun oltiin omasta mielestämme valmiita, otettiin koirat mukaan. Ensin mentiin targetin avulla yksi hyppy, sitten kaksi ja lopuksi kolme. Kouluttaja (Marjukka) piti Frinin remmiä ja varmisti, ettei neiti pääse juoksemaan esteen ohitse. Ihan kivalla vauhdilla Frini "hyppelee" ja suuntaa kohti targettia! Muutaman kerran meinasi oikaista mutkat suoriksi, mutta onneksi oli tuo remmi eikä neiti päässyt palkkailemaan itseään omia aikojaan ;)
Pitää edelleen vahvistella tuota Frinin odottamista. Kamala kiire sillä olisi lähteä, mutta kun malttaa odottaa ja lupa lähtöön tulee, niin kyllä se sitten nopeasti ampaiseekin matkaan!
Kun olin ohjannut oikealla kädellä, pidettiin tauko, jonka jälkeen mentiin esteet toiseen suuntaan; ohjasin siis vasemmalla kädellä. Hyvin taas hypittiin ja kivalla vauhdilla. Pari kertaa jouduttiin toisen esteen kohdalla ottaa uusiksi, mutta kaikenkaikkiaan meni hyvin.


Lopuksi tehtiin kahdeksikkoa kahden tolpan välillä. Meidän tolpat oli vuohiaitauksen vieressä ja Frini otti niistä (vuohista) häiriötä melkoisen paljon ja huomio kiinnittyi joka välissä niihin, kun ne seistä kökötti siinä aidalla katselemassa. Siirrettiin tolppia vähän kauemmas ja alkoihan se homma pelittää sen jälkeen vähän paremmin.
Näiden kahdeksikkojen jälkeen oli tämäniltainen agilitykerta purkissa ja kysymys kuului "onko koirat väsyneitä?" .. Noh, onhan tuo! Hetken.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti