Ilona

lauantai 14. syyskuuta 2013

Hyväntekeväisyys Match Show

Toiset mätsärit tälle viikolle ja nekin Kauhajoella! Awan ja Frinin kanssa suunnistettiin tänne kehäilemään. Haluan Frinille mahdollisimman paljon kehäkokemusta ennen virallisia koitoksia. Tai ylipäätään ennen kuin saadaan ulkomuototuomareilta mitään kirjallisia arvosteluja :')
Mies tuomareita vain ei ole ollut yhdessäkään mätsärissä, joten saapa nähdä miten menee sitten Seinäjoki KV:ssä kun siellä on tuomarina Johan Andersson (SWE). Ja olen aikaisemminkin tätä kysellyt, mutta jos joku tietää kyseisestä tuomarista jotain niin saa avautua! :)


Mutta takaisin tämän päiväiseen mätsäriin. Pentuja tuomaroi Tuija Tienhaara.
Parikehässä Frini seisoi kyllä hyvin, mutta ravaamisosuus meni vähän plörinäksi. Frini oli taas sillä tuulella, että mun housunlahkeet oli erittäin mielenkiintoiset aina kun hidastettiin vauhtia ravatessa. Tästä syystä meille sininen nauha. Kieltämättä olisin kyllä toivonut, että ihan harjoituksen kannalta oltaisiin katsottu hampaat ja kopeloitu koiran kroppa, vaikka valinta ravauksen perusteella muutoin selvä olikin.
Sinisten nauhakehässä seisoskeltiin taasen oikeinkin pätevästi ja ravaaminenkin parani loppua kohden koko ajan! Pian tuomari tuli kättelemään ja luulin, että se olisi "kiitos osallistumisesta", mutta se tarkoittikin sitä, että oltiin jatkossa. Lopulta meitä oli kehässä enää viisi ja tuomari sijoitti neljännen, kolmannen ja kakkosen. Jäljellä oli enää Frini ja irlanninsusikoira. Tuomari mietti hetken ja tuli sitten kättelemään meitä kiitokseksi ja sanoi vielä, että "vaikea valinta oli, ravaaminen parani loppua kohden tosi paljon, mutta tällä kertaa päätin nyt näin". Periaatteessa oltiin siis sinisten viidensiä, mitä en parikehän perusteella olisi osannut edes odottaa. Frinin ravaaminen parani tosiaan, kun itse lisäsin raviin vauhtia. Hiano piäni tyttö :) Tuloksena siis SIN ei sij.

Awan kanssa meillä meni isojen kehässä jälleen erinomaisen hyvin! Isot tuomaroi myöskin Tuija Tienhaara. En tiedä mikä tuohon koiraan on mennyt, kun se oikeasti kuuntelee ja malttaa mielensä kehässä! Tauko mätsäreistä on tainnut tehdä hyvää :') Awa seistä pönötti paikoillaan niin tomerasti ja hyvässä ryhdissä, antoi tuomarin katsoa hampaat ihan pienen venkoilun jälkeen ja ravasikin moitteetta! Tällä esiintymisellä saatiin punainen nauha.
Pienen hetken odoteltiin punaisten nauhakehän alkua, ja siellä seistiin ja ravattiin taas oikein pätevästi. Melko kauan tuomari mietti valintojaan ja sitten pikkuhiljaa alkoi kiittelemään osallistumisista. Kehässä taisi meidän lisäksi seistä vielä neljä, kunnes meidät käteltiin ulos. Kuitenkin olen tosi tyytyväinen Awan kehäkäytökseen jälleen kerran! ♥
Tuloksena siis PUN ei sij.




Mätsärin tuotot menivät Seinäjoen seudun eläinsuojeluyhdistyksen (Ssesy) hyväksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti