Ilona

torstai 12. syyskuuta 2013

Ruska Match Show

Osa meirän mätsäripoppoosta! :)
Tämäniltainen mätsäri järjestettiin noin parin kilometrin päässä meiltä kotoa, joten pakkohan sinne oli lähteä osallistumaan Frinin kanssa. Melko kauan saatiin odotella, että pentujen kehä alkoi. Pennut tuomaroi Marja-Terttu Kallio. Kehässä Frini seisoi hienosti ja antoi tuomarin käpälöidäkin hyvin. Hampaatkin antoi katsoa reippaasti. Ravaaminen meni muuten hyvin, mutta pitäisi vain saada Frini katsomaan eteenpäin ravatessa. Nyt se katsoo enemmänkin mua ja pyrkii ottamaan kontaktia; etuliikkeet kärsii.
Ollaanhan me namialustan avulla tätä harjoiteltu muutaman kerran, mutta toistoja tarvittaisiin enemmän. Kun vain saisi aikaiseksi. Tulee vain harjoiteltua muita juttuja kuin tätä.
Ehkä me huomenna vähän treenaillaan ja lauantaina sitten taas mätsäriin testailemaan


Parikehässä meidän parina oli saksanpaimenkoira. Itse en ehtinyt heidän menoaan seuraamaan, koska keskityin Friniin, mutta tuomarin kommentit ensimmäisen ravauskierroksen jälkeen olivat "kumpikin kovin energisellä päällä". Juu, laukka-askelia Frini ainakin otti pari, mutta pienen hidastuksen jälkeen ravasi taas mukavasti - ainakin omasta mielestäni. Sitten tosiaan pönötettiin ja tuomari käpälöi koiran läpi ja sitten juostiin edestakaisin; Frinihän tosiaan ravasi vinottain, koska katsoi mua. Tästä tulikin tuomarilta sanomista, että kannattaa treenata tätä. Senhän jo tosiaan tiedostin itsekin :p Sitten taidettiin odotella, että tuomari tsekkaa sakemannin ja sen jälkeen juostiin vielä kierros ympäri yhdessä. Tämä ravauskierros meni Friniltä paremmin. Tuomarin kommentti: "oli tällä ravaamiskierroksella jo rauhallisempi", joten meille siitä syystä punainen nauha.
Ja sitten odottelemaan punaisten nauhakehiä, joita saatiinkin odotella hyvä tovi. Pentuja oli osallistumassa paljon; yli kolmekymmentä jos en ihan väärin kuullut niitä vuoronumeroita.

Ilta alkoi jo hämärtyä ja viiletä, unikin alkoi painaa pikkuhiljaa silmää - niin koiralla kuin mulla itsellänikin - ennen kuin päästiin pentujen punaisen nauhan saaneiden kehään. Siellä seistiin ja ravattiin, kuten normaalistikin. Hyvin meni! Silti meille sanottiin kiitokset osallistumisesta ja en voi olla muuta kuin tyytyväinen Friniin taas jälleen kerran. On se vaan hiano :)
Tuloksena mätsäristä siis PUN ei sij.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti